![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Mar 2015
|
hospodárim viac ako 10 rokov ako SHR v katastri obce, kde som uzavrel dve kúpne zmluvy na poľnohospodárske pozemky ako kupujúci spolu so svojou manželkou do BSM.
K návrhu na vklad do KN som priložil aj potvrdenie obce o podnikaní a tiež potvrdenie obce, že som daňovníkom miestnej dane. Napriek tomu správa katastra odmieta pozemky previesť do môjho vlastníctva. Ako dôvod uvádza to, že moja manželka v obci nehospodári a tým pádom nemôže byť na zmluve vedená ako kupujúca. Týmto Vás chcem požiadať o radu ako ďalej postupovať. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
„Odporúčame kúpnu zmluvu upraviť tak, aby ste nadobúdateľom boli len Vy ako fyzická osoba, ktorá je SHR. Ak pozemok nadobudnete do vlastníctva za trvania manželstva, stáva sa automaticky súčasťou bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Katastrálny odbor nie je podľa zákona č. 140/2014 Z. z. oprávnený skúmať činnosť manžela či manželky.“. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 16-03-2015 o 08:53. |
|
|
|