![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2014
|
Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť v právnej veci. Môj starý otec bol vlastníkom pozemku, ktorý do tohto času užívalo poľnohospodárske družstvo-PD, bez nájomnej zmluvy. Dedičstvo po starom otcovi prebehlo ešte v roku 1990, ale nezahŕňalo predmetný pozemok. Tohto roku sme sa dozvedeli o predmetnom pozemku, ktorý ešte nebol predmetom dedičského konania. Následne prebehlo novootvorené dedičské konanie, ohľadom novoobjaveného pozemku - ukončené v novembri. Do tohto času platilo poľnohospodárske družstvo daň za pozemok príslušnej obci ako aj nájomné do Slovenského pozemkového fondu, podľa vyjadrenia PD. Chcela by som sa opýtať, mám právo požadovať od PD vyplatenie nájmu so spätnou platnosťou za užívanie poľnohospodárskej pôdy za posledné tri roky? Vzťahuje sa na môj prípad zákon č. 40/1964 Z.z. paragraf 107 alebo iný zákon? Ďakujem za odpoveď |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Pokiaľ PD platilo nájom za pozemok Vášho starého otca Slovenskému pozemkovému fondu - SPF (ako za neznámeho vlastníka - § 18 zákona č. 229/1991 Zb.), odporúčame Vám obrátiť sa priamo na SPF aj s dedičským rozhodnutím ako známi vlastníci predmetného pozemku a u nich si uplatniť nájom za tri predošlé roky. Zároveň bude potrebné riešiť nájomný vzťah s PD, keď už ste sa stali právoplatnými dedičmi po neznámom vlastníkovi. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 09-12-2014 o 11:11. |
|
|
|