AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 11-11-2010, 19:05   #1
sativum
člen

Registrovaný od: Nov 2010
Počiatočné Vypoved najmu

Mal by som dve otazky.Obidve su v zakone o najme 504/2003 a aj v jeho novele nejednoznacne.Som zacinajuci SHR a pracujem aj s podami neznamich vlastnikov a nasledne si ich zazmluvnujem.V tomto roku som vysporiadal 10Ha pody neznamich vlastnikov(v sprave SPF) a podal som v mene vlastnikov zakonnu vypoved k 31.10. hodpodariacemu subjektu.Bolo spravne poslat vypoved iba subjektu alebo sa to malo nejako oznamit aj SPF.Pokial to bolo spravne tak ma este zaujima ci sa moze subjekt ohradit voci vypovedi s tym ze ma uzatvorenu najomnu zmluvu s SPF.
sativum je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 13-12-2010, 08:39   #2
Odbor komunikácie MPSR
člen

Registrovaný od: Dec 2007
Počiatočné Re: Vypoved najmu

Zákon č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov z 24.10.2003 s účinnosťou od 1.1.2004 v znení neskorších predpisov upravuje o.i. zmluvný vzťah medzi vlastníkom pozemku (prenajímateľom) a nájomcom, ktorý na ňom hospodári, a z toho vyplývajúce práva a povinnosti pre obidve zmluvné strany.
Výpoveď z nájmu je stanovená v § 12 tohto zákona. Môže ju dať písomne prenajímateľ aj nájomca rok pred uplynutím času, na ktorý bol nájom dohodnutý, inak sa nájom obnovuje na určitý čas ako je uvedené v zmluve.
Neznámych vlastníkov a vlastníkov s neznámym pobytom v konaní zastupuje Slovenský pozemkový fond podľa § 16 zákona NR SR č. 180/1995 Z. z. v znení neskorších predpisov. Slovenský pozemkový fond spravuje aj poľnohospodárske pozemky vo vlastníctve Slovenskej republiky.
Zmluvný vzťah je vzťah dvoch zmluvných strán, ktoré sa vzájomne dohodnú na predmete zmluvy, na podmienkach zmluvného vzťahu, odplate ako aj na výpovedi.
Do tohto vzťahu, pokiaľ trvá, nemá čo vstupovať tretia osoba alebo iný účastník.

S pozdravom

Mgr. Peter Farkas
generálny riaditeľ
sekcie legislatívy
Odbor komunikácie MPSR je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania