![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Mar 2009
|
Dobrý deň.
Chcel by som sa Opýtať akým spôsobom by som sa mohol dostať k pôde do užívania ak mám prenajatú pôdu od známych vlastníkov, 3 roky platím nájom a dane ale nemôžem ju užívať lebo spoločnosť ktorá hospodári v tom katastri nemá záujem o dohodu na užívaní. Mám prenajatú približne rovnakú výmeru ako tá druhá spoločnosť ale konateľ tejto spoločnosti sa mi stále vyhráža že ma zničí ak mu nedám svoje zmluvy. Už mi aj pokrýžoval pôdu cez inú spoločnosť, ktorú vytvoril len kvôli tomu aby my spôsobil problémy. Ďakujem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Z otázky nie sú jasné ďalšie podrobnosti, ktoré sú k zaujatiu stanoviska potrebné. Ak máte uzavretý nájom a pozemky sú prístupné, ide zrejme zo strany druhej spoločnosti (ktorá predpokladáme nájom uzavretý nemá), o neoprávnené obohacovanie. Musíte požiadať súd o vyplatenie pozemku, ktorý ho nariadi súdnym rozhodnutím.
S pozdravom Mgr. Peter Farkas generálny riaditeľ sekcie legislatívy |
|
|
|