AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 27-01-2010, 21:20   #1
alex73
člen

Registrovaný od: Jan 2010
Počiatočné daň za stavebný pozemok

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ako sa platí daň za stavebný pozemok. V roku 2008 som kúpil pozemok vedený ako orná pôda o výmere 2249 m2. Na tomto pozemku sme chceli stavať rodinný dom a tak na jeseň 2009 sme požiadali o vyňatie z poľnohospodárskeho pôdneho fondu a to výmeru 500 m2 z toho pozemku / tak mi to navrhli na úrade / s tým aby som neplatil daň za celý pozemok ako stavebný. Teraz sme boli na obecnom úrade podať daňové priznanie a tam nám povedali, že musíme zaplatiť za celý pozemok ako stavebný, no ja na stavbu nevyužívam ani tých 500 m2, ostatné stále obrábam ako ornú pôdu. Ako mám postupovať pri daňovom priznaní, a načo som potom musel platiť za vyňatie keď mi to teraz nechcú uznať a mám platiť za celý pozemok ako stavebný. Ďakujem.
alex73 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 03-02-2010, 15:12   #2
Odbor komunikácie MPSR
člen

Registrovaný od: Dec 2007
Počiatočné Re: daň za stavebný pozemok

Daňové záležitosti nespadajú do kompetencie Ministerstva pôdohospodárstva SR, vo veci dane z nehnuteľnosti Vám odporúčame obrátiť sa na Ministerstvo financií SR.

S pozdravom

JUDr. Jaroslav Puškáč
generálny riaditeľ
sekcie legislatívy
Odbor komunikácie MPSR je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania