![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Feb 2009
Lokalita: LUČENEC
|
V rámci reštitúcie nám za trvale trávnatý porast v zastavnom území mesta poskytujú finančnú náhradu alebo náhradný pozemok. Mala by som záujem o náhradný pozemok vo svojom susedstve. Je to v zastavanom území mesta. Má ho vo vlastníctve SPF, predpokladám, že je to orná pôda. Momentálne je ten pozemok volný. Mám právo si žiadať ako náhradu práve tento pozemok? Je mi SPF povinný poskytnúť náhradný pozemok presne v tej istej rozlohe a charakteristike pôdy ako mi bol odňatý?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Slovenský pozemkový fond poskytuje náhradné pozemky v rámci svojich možností. Mal by tak urobiť v rámci okresu, kde je pôvodný pozemok. Náhradný pozemok má vo finančnej hodnote zodpovedať pôvodnému pozemku.
Teda ak je vyššej hodnoty je rozlohou menší. V prípade dohody so Slovenským pozemkovým fondom, môže tento poskytnúť pozemok, ktorý mu navrhnete. V zásade však by však druh pozemku mal korešpondovať s pôvodným druhom pozemku. Právny nárok na Vami vybraný pozemok iného druhu nemáte, jednajte s regionálnym odborom Slovenského pozemkového fondu. Nový pozemok má byť primeraný výmerou a kvalitou pôvodnému pozemku. S pozdravom JUDr. Jaroslav Puškáč generálny riaditeľ sekcie legislatívy |
|
|
|