![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jan 2008
|
Dobrý večer,
Som nájomca aj pozemkov, ktoré nie sú verifikované v ortomapách, čiže na ne nedostávam dotácie. Tieto pozemky sú charakterizované ako TTP, alebo orná pôda. V súčasnosti sú tieto pozemky zarastené krovím a drevinami (breza, tŕnka, osika atď.). Chcel by som vedieť, ako mám tieto pozemky obhospodarovať? Chcel by som vedieť, či je možné na ich zušľachtenie žiadať dotácie. Ďakujem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Podľa § 3 zákona č. 220/2004 Z.z. o ochrane poľnohospodárskej pôdy.... Každý vlastník nájomca správca, užívateľ poľnohospodárskej pôdy je povinný okrem iného vykonávať agrotechnické opatrenia zamerané na ochranu a zachovanie kvalitatívnych vlastností poľnohospodárskej pôdy......, predchádzať výskytu a šíreniu burín.
Ak je pozemok v takom stave ako uvádzate, uvedenú zákonnú povinnosť ste zanedbali a orgán ochrany poľnohospodárskej pôdy (príslušný obvodný pozemkový úrad) má povinnosť uložiť Vám ako užívateľovi pozemkov (nájomcovi) pokutu a nariadiť opatrenia zamerané na uvedenie pôdy do kvalitatívneho stavu zodpovedajúceho evidovanému druhu pozemku (v katastri nehnuteľností) a BPEJ- bonitovanej pôdno-ekologickej jednotke. S pozdravom JUDr. Pavol Ňuňuk poverený zastupovaním generálneho riaditeľa sekcie legislatívy a pozemkových úprav |
|
|
|