![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2007
|
Nevstúpil som do členstva pozemkového združenia. Som majiteľom lesa, ktorý mi toto združenie vyrúbalo. Nemám ani les a ani peniaze z ťažby. Na koho sa mám obrátiť? Združenie ma odmieta, lebo nie som jeho členom.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
minister pôdohospodárstva
Registrovaný od: Jul 2006
|
Z Vášho dotazu nie je jasné, či ste výlučným vlastníkom lesných pozemkov alebo len podielovým spoluvlastníkom. V prvom prípade Vám odporúčam podať trestné oznámenie za krádež.
V druhom prípade predpokladám, že ide o združenie fyzických osôb založené za účelom prevzatia užívacích práv k lesným pozemkom v ucelenej lesnej časti podľa § 22a ods. 1 a 2 zákona č. 229/1991 Zb. o pôde v znení neskorších predpisov. Podľa § 139 ods. 2 Občianskeho zákonníka o hospodárení so spoločnou vecou rozhodujú spoluvlastníci väčšinou počítanou podľa veľkosti podielov. Na základe uvedeného Vám odporúčam vstúpiť do členstva združenia a podieľať sa na prerozdelení výnosov združenia alebo uplatniť si nárok na výnosoch za realizovanú ťažbu na lesných pozemkoch v spoluvlastníctve vo výške podielu v súdnom konaní. S pozdravom Miroslav Jureňa minister pôdohospodárstva SR |
|
|
|