AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 07-11-2006, 09:44   #1
VOLODKA
člen

Registrovaný od: Nov 2006
Počiatočné Vlastnictvo Lesa

Dobry den,po otcovi som zdedeil 3ha lesa v piestanskom okrese,a chcel by som sa spitat,ze ake prava,povinnosti a vymozenosti mi stat uklada. Co mam a nemam s nim robit,ako sa starat alebo nejake blizsie info by som Vas poprosil. Postacia mi nejake internetove linky na odkazy zakonov alebo nejakych clankov.
Velmi pekne dakujem za hocijaku odpoved,Dovidenia
VOLODKA je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 14-11-2006, 13:14   #2
Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva

Registrovaný od: Jul 2006
Počiatočné Re: Vlastnictvo Lesa

Vážený pán Volodka,

každý má právo vlastniť majetok, vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Vlastník je oprávnený z pozemku brať úžitky a nakladať s pozemkami v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi.

Vlastník pozemku je povinný zabezpečiť jeho využívanie na účel, na ktorý je určený, to znamená, ak ste zdedili lesné pozemky ste povinný zabezpečiť ich využívanie na plnenie funkcií lesa v súlade so zákonom č. 326/2005 Z. z. o lesoch.. Vlastník sa môže rozhodnúť, či zdedené pozemky bude obhospodarovať samostatne, obhospodarovanie musí byť v súlade so schváleným lesným hospodárskym plánom. Vlastník, obhospodarovateľ lesných pozemkov je povinný do 30 dní odo dňa, keď sa stal obhospodarovateľom, uzavrieť zmluvný vzťah na výkon činnosti s vybraným odborným lesným hospodárom podľa § 47 ods. 1 zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch a ohlásiť do 10 dní vznik tejto skutočnosti príslušnému orgánu štátnej správy lesného hospodárstva.

Iným spôsobom je zabezpečenie obhospodarovania zdedených lesných pozemkov formou uzatvorenia nájomnej zmluvy s doterajším obhospodarovateľom alebo inou právnickou alebo fyzickou osobou, ktorá spĺňa zákonné podmienky na hospodárenie v lesoch.

Vlastník pozemkov je povinný správcovi dane platiť daň s nehnuteľností podľa zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov.

S pozdravom

Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva SR
Miroslav Jureňa je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania