![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
Daniel Lešinský pod hlavičkou Agro-eko fóra zaslal na Ministerstvo životného prostredia list tykajúci sa GMO
(na vedomie: Ing. Zsolt Simon, minister pôdohospodárstva SR ) vid aj články: MVO vyzývajú, aby SR nepodporila zrušenie zákazu pestovania GMO http://www.changenet.sk/index.stm?section=spr&apc=1-spr---------3-1&x=92834 alebo: Slovensko by malo zakázať GMO http://www.biospotrebitel.sk/clanok/285-slovensko-by-malo-zakazat-gmo.htm Rád by som vedel stanovisko, buď samotneho pana ministra Simona, alebo ministerstva k tomuto listu a to stanovisko by som v celom zneni uverejnil na strankach BIO spotrebitež. Nie som zástupca žiadnej MVO ani člen Agro-eko fóra, len "bežný" občan tohto štátu. Vežmi pekne ďakujem za odpoveď. Pavol Fábry BIO spotrebitež |
|
|
|
#2 |
|
|
Vážený pán Fábry,
rezort pôdohospodárstva nie je za uvožňovanie GMO rastlín do prostredia (vožné pestovanie GMO rastlín), je však viazaný prijatou legislatívou EÚ, ktorú sme povinní implementovať do národnej legislatívy. Doteraz je povolený dovoz GMO surovín (sója a kukurica) na zapracovanie do krmív a potravín, ktoré však musia byť označené v súlade s nariadeniami EÚ 1829/03 a 1830/03 (vystopovatežnosť jednotlivých zložiek a ich označovanie) a záleží len na zákazníkovi, aký výrobok si kúpi. S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva SR |
|
![]() |
| Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
Podobné témy
|
||||
| Téma | Tému začal | Fórum | Reakcie | Posledný príspevok |
| Nezverejnené príspevky do fóra ministra | Ing. Marian Libiak | Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) | 3 | 28-03-2004 18:00 |