View Single Post
Starý 26-07-2017, 10:48   #389
PeterL
člen

Registrovaný od: Feb 2016
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Zetor7711
"Odpalujete sa sami" Rudolf ..... každý mal čas možno aj 2 roky aby sa pripravil na to, že jeho projekt môže byť schválený. Problémy podľa môjho názoru nastávajú u tých, ktorí si mysleli, že dostanú na ruku 50 tisíc a "pohoda" .... no teraz nevedia absolútne nič, možno zaplatili ťažké prachy za vypracovanie projektov o ktorých nič nevedeli a teraz sú naozaj úplne bezradní ...... Mne je skutočne veľmi ľúto tých mladých, ktorí poctivo začali podnikať, stali sa už aj aktívnymi v zmysle priamych platieb, pracujú, snažia sa a dotácia by im nerobila žiaden problém ..... Na tých ale štát zrejme nemyslel .... viac na špekulantov a tu je teraz výsledok

Pre mňa je táto podmienka tiež problém. Projekt som podával na živočíšnu výrobu a z tých peňazí som chcel postaviť chovné priestory, možno kúpiť pôdu, platiť odvody a áno aj žiť, kým začnem reálne zarábať. Takto to bolo aj prezentované. Momentálne som zamestnaný, takže začať vo väčšom je popri práci problém. Chcel som sa venovať hlavne produkcii hydinového mäsa a vajec (sliepky s voľným výbehom). Pôdu nevlastním a všetko široko-ďaleko je prenajaté. Mať 25% zvierat a 25% pôdy z vlastných financií takto narýchlo popri práci nie je len tak. Súhlasím s tým, že sa podmienky zrazu začali veľmi meniť a to úplne mimo toho, ako to bolo pôvodne prezentované.

PS: mal som 84b ale ešte mi žiadna odpoveď od PPA neprišla. Je tu tiež niekto kto má viac ako 83b a stále čaká na odpoveď?
PeterL je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy