Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016
Zdravím, to či bude VS vzdelaný farmár lepší, ako farmár s maturitou či bez školy je otázne. Mam v okolí farmarov, ktorý ani nemajú poľnohospodárske vzdelanie a sú úspešný. Klobúk dole pred nimi. Ja si len myslím, že keď študoval o 5r. Viac mal by mať aspoň viac teoretických vedomostí. Viem si ale predstaviť že chceli dostať do tochto programu čím viac VS vzdelaných.
Podľa výzvy mali podporiť 600 žiadostí, ak sa prihlasilo 1500 ktorý vyhoveli kritériám je logické že všetci nemôžu dostať dotáciu. Keby sa prihlásilo 600 žiadateľov je logické že by mali dostať všetci. Pri takomto pretlaku žiadostí nakoniec o 100 žiadostí podporia žiaľ menej.
Moj názor na štandardný výstup som už popísal.
čo sa týka vracania peňazí, ak farmár po 5r. Nebude schopný dosiahnuť deklarovaný st. Vystup ppa bude od neho vymáhať poskytnú dotaciu. Ja som to tak pochopil a dúfam že to tak aj bude.
Myslím si že aj v niektorých doterajších výzvach bol bodovaci systém a tiež nie všetkým ktorý splnili kritériá, prešiel projekt. Musí sa na nejakom základe selektovat, aby sa nakoniec z 1500 žiadostí vybralo 500. Ideálne by bolo podporiť každého a potom by odpadlo selektovanie na zaklade vzdelania, nezamestnanosti, st. Vystupu...
V radiu som počul že pracujú na druhom kole, mali by presunúť financie z iného opatrenia + co ostane. Je priestor treba navrhnut ine kritériá, ktoré sú podla vas objektívne a poslať kompetentnym.
|