Citát:
|
Pôvodne zaslal Zetor7711
Miška, v právnom štáte nemôže byť nikto a žiadnym spôsobom diskriminovaný. Nemôže sa niečo nastaviť zle, diskriminačne a potom povedať, že veď neboli pripomienky. Nemôže sa napr. schváliť nejaká čistá hlúposť podporená navyše neodbornosťou, nevedomosťou či nebodaj úmyslom niekoho zvýhodniť iba preto, že nebola pripomienkovaná. Takto to asi nefunguje. Bodovacie kritéria by mali platiť pre každého účastníka resp. žiadateľa aj v tejto výzve, rovnako pre každého. Na štarte musia mať všetci rovnaké právo na plný bodový zisk. Je už iné, ak ich niekto v súťaži nevie, nedokáže, nemôže alebo nebodaj nechce získať. Prečo bol však už na štarte, už pri podaní žiadosti ukrátený o 2 body mladý farmár z okresu kde je nezamestnanosť "iba" do 15 % vrátane ??? Táto výzva je predsa celoštátna, celoslovenská ! Prečo bol ešte pred podaním žiadosti ukrátený o 8 bodov mladý farmár, ktorý poctivo a tvrdo pracuje a nebol 2 roky a viac v evidencii nezamestnaných ??? Načisto choré. V bodovacom systéme si udelené či pridelené body treba zaslúžiť nie získať ich nejakými sľubmi, že dosiahnem taký či onaký štandardný výstup. Veď dosiahnutie určeného štandardného výstupu pri jednotlivých komoditách bolo treba deklarovať a vypočítať
povinne v podnikateľskom zámere. Bola to predsa jedna z podmienok oprávnenosti vôbec, túto žiadosť podať. Kto vymyslel tú diskriminačnú hlúposť, že stačí v žiadosti deklarovať dosiahnutie štandardného výstupu viac ako 25 tisíc € a je za to 5 bodov naviac ??? Použijem porovnanie zo športu. Dostane športovec alebo športový tím body dopredu pred súťažou keď sľúbi, že všetkých porazí a získa titul ? Určite nie. Aj pri výhre nad tým najslabším si tie body musí zaslúžiť a pripíše si ich až po víťazstve. Tie reči, tie výhovorky, že bolo myslené na regióny s vyššou nezamestnanosťou, či nezamestnaných, ... to absolútne nemôže obstáť. To potom treba vymyslieť niečo iné a dať šancu všetkým nezamestnaným aby sa mohli uchádzať aj oni o nejaký nenávratný finančný príspevok alebo urobiť výzvy po regiónoch ( tam by sa naplno mohla zohľadniť vyššia nezamestnanosť ) ..... Takže vychádza mi to stále iba na to, že bodovacie kritéria v tejto výzve boli a sú podľa môjho názoru doslova diskriminačné ....... a nie pre všetkých rovnaké.
|
Zdravím, Nedá mi nereagovat, už som tu pisal že bodovacie kritéria som pri čítaní tejto výzvy požadoval za objektívne riesenie, ako píše Miška (príspevok 297).
Čo sa týka
nezamestnanosti
Ak chceli vo väčšej miere podporiť regióny z vyšším počtom nezamestnaných stým ja osobne môžem len súhlasiť
Vystup 25000
ak sa zaviazes k splneniu a nesplnís dotáciu vrátiš. Môj názor, ak niekto sa zaviaze ze bude napr. Chovať 200 rodin včiel a niekto len 50 rodin je to rozdiel. Co sa tyka kontroly :
2.8.13 Druhú a*zároveň poslednú ŽoP je žiadateľ povinný podať do piatich rokov od účinnosti zmluvy. V*prípade nesplnenia tejto podmienky je žiadateľ povinný vrátiť prvú splátku pomoci.
Vzdelanie
to že vysokoškolsky vzdelaný dostal viac bodov je podľa mňa tiež normálne.
(Len dopĺňam že sme mgr. a nie ing. takže za toto kritérium sme dostali body za stredu školu.)
Ak by vymysleli hocijaké kritériá, každému nebudú vyhovovať. Vždy sa nájdu špekulanti, ktorý to budú chcieť využiť. Ak berem poctivych farmárov niekomu kritériá sadnu niekomu nie, každý si spocital body a každý sa sám rozhodol či ide do tejto výzvy alebo nie.
Mňa skôr prekvapil ten "humbuk" a to natahovanie okolo tejto výzvy.