View Single Post
Starý 13-05-2017, 06:04   #293
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal SHR LUdvo
Zdravím Vás (Ťa) Zetor 7211,
ja neviem v posledných príspevkov bola Vaša (tvoja) komunikácia rozumná a v mnohom s Vami (s Tebou) súhlasím, len neviem prečo treba poukazovať na Združenie mladých farmárov na Slovensku, že malo niečo urobiť lepšie. Ja sa pýtam ako by ste to nastavili Vy (Ty)? Viete koľko ľudí sa tomu venovalo? Prečo sa Váš syn neprihlásil do tohto združenia - mohol to ovplyvniť. Je ľahké povedať, že sa to malo spraviť inak - už som tu raz písal ak má niekto nejaké lepšie nápady, riešenia a dokáže ich presadiť aj cez ministerskú mašinériu, chuť a čas nech sa páči - takých ľudí treba takých potrebujeme stoličky v Združení mladých farmárov na Slovensku nie sú vyhradené len pre súčasných členov
Ešte raz sa vrátim k tomuto Tvojmu komentáru LUdvo. Neber to osobne, je to diskusia a každý si hovorí svoj názor. S Tvojich vyjadrení mám ale pocit, akoby akási skupinka ľudí, ktorí sa nazývajú asyf, bola nedotknuteľná a nekritizovateľná a Ty akoby si bol ich hlásna trúba. Ak si všetci z toho celého vedenia podali žiadosti o NFP a verejne hovoria, že zastupujú mladých farmárov na celom Slovensku ( čo podľa mňa a tisícov ďalších nie je pravda ), mali by po ukončení tejto výzvy urobiť tlačovú konferenciu a verejne povedať či im boli žiadosti schválené alebo nie. Ja si myslím, že všetci do jedného ich schválené mať budú. Vyše 1500 mladých farmárov by bolo na to tiež veľmi zvedavých. Ale napokon v konečnom dôsledku sa to dozvieme aj tak a dá sa to zverejniť aj bez nich. Lebo sa jedná o štátne financie, nie súkromné. Zacitujem však Tvoju vlastnú vetu : " ..., len neviem prečo treba poukazovať na Združenie mladých farmárov na Slovensku, že mali niečo urobiť lepšie. ... " Nuž mali ... ale neurobili. Milý LUdvo, v slobodnom a demokratickom systéme je dovolené aj poukazovať, aj hodnotiť aj kritizovať. Tomu Ty nezabrániš aj keď Ti je to možno z minulého systému a režimu možno blízke, možno, ja neviem. Pýtaš sa dosť naivne ako by som to nastavil ja. No určite nie len na bodovom systéme. Načo potom písali o komplexnosti, realizovateľnosti, udržateľnosti, hospodárnosti a efektívnosti, načo potom mladí farmári museli vypracovať podnikateľský plán ? Určite by som to nenastavoval tak aby dobrý projekt, dobre vypracovaný podnikateľský plán s menším počtom bodov bol nižšie ako horšie alebo zle vypracovaný projekt s väčším počtom bodov. Za 2 ročnú lenivosť, ničnerobenie a zaťažovanie sociálneho systému možno aj vysokoškolsky vzdelaný človek mohol pracujúceho stredoškoláka "preskočiť až o 14 bodov". Veď je to načisto choré. Takto by som to nenastavoval určite a tomuto sa malo a aj mohlo zabrániť. Už teda vieš ako by som to robil ja ? No ... a čo sa týka môjho syna. Pracuje od ukončenia strednej školy a popri zamestnaní vyštudoval aj vysokú školu a stále pracuje. V minulom roku sa stal SHR a stále popri tom pracuje. Mal bezproblémovú kontrolu z PPA aj z ÚKSUPu, stal sa aktívnym poľnohospodárom v zmysle priamych platieb už vlani. Napísal som Ti toto iba preto aby si pochopil o čom som písal v predošlých riadkoch na Tvoje otázky. Tak ako môj syn môže robiť každý kto chce. Kto nechce, chodí sa 2 roky podpisovať, má natrčenú ruku : " Štát daj mi 50 tisíc ! " a má za to napokon ešte 8 bodov plus. Chceš tu pred všetkými povedať, že takto je to správne a dobre nastavené ? Chceš tu zostať za hlupáka, ktorý nevidí komu a kam sú tieto financie až na malé výnimky nasmerované ...... ? Určite sa celá verejnosť dozvie, kto tie NFP napokon dostal, akým spôsobom a s akým pozadím. A vyše 1500 mladých začínajúcich farmárov by sa malo spojiť, založiť si ZMFS a pýtať sa prečo boli takto podvedení. Anglická skratka to za nich zrejme robiť nebude, nepôjde predsa proti tým, ktorí im ich vlastné žiadosti schválili. Taký je môj názor ......
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy