View Single Post
Starý 11-05-2017, 07:44   #278
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Nefrit
Vy sa tu obuvate do malych farmarov, ktori sa uchadzaju o ubohych 50 tis., ktore im stacia akurat tak na traktor. V polnosektore sa spreneveruju miliony nasmerovane spravnym SMERom, a to nikoho netrapi.
Neda sa to citat. A neda mi nereagovat, ako ste sa tu obuli do rodinnych fariem, ktore by mali byt buducnostou. A namiesto toho tu obhajujete pozostatky kolchozov z minuleho storocia. Tie upredostnuje aj APA, ved priame platby vzdy dostanu kolchozy a malych nechavaju na posledny termin. Kontroly tiez idu malym a kolchozy zatial preherbiciduju celu krajinu a otravia vsetky vcely. Pritom specialnu vyrobu nikdy robit nebudu. Naco aj? Ked obchodnici s pesticidmi davaju pekne provizie a predsedovia kolchozov nehospodaria na svojom. Z cudzieho krv netecie. Dotacie tecu a partikov z nich podplatia.
Toto je bieda slovenskeho polnohospodarstva. Nie zopar mladych.
Nefrit Ty si na nervy ? Kde som tu ja písal o nejakých kolchozoch ? Ako som sa obul do rodinných fariem ? Načisto si osprostel ? Kontroluj sa čo píšeš a dobre si prečítaj komentáre. Ja osobne mám veľmi, veľmi, veľmi ďaleko k nejakým kolchozom, či družstvám a rodinné farmy mi absolútne nevadia, práve naopak. Naša rodina mala niekedy dávno rodinnú farmu, samozrejme ako všetkým, nám ju komunisti zrušili. Uvedom si, že nie na každého môžeš takto hlúpo útočiť, ak ho nepoznáš. Tak sa prosím Ťa kontroluj čo píšeš a váž slová. Je predsa rozdiel, ak sa hovorí o rodinnej farme a čistom špekulantovi, ktorý žiada 100 tisíc € napr. cez svoje dve detičky. Alebo Ty si to tak predstavuješ ? Rozbehnutý fungujúci farmár podľa môjho názoru nie je odkázaný na túto pomoc a ak si si nestačil všimnúť, táto konkrétna výzva ani nie je určená pre rodinné farmy. Alebo podľa Teba áno ? Tak čo potom ten čestný a slušný mladý poľnohospodár, farmár ktorý chce úprimne začať, založiť si rodinnú farmu no nemá to šťastie, že otecko "cez rôzne fintičky" bude za neho plniť stanovený štandardný výstup. O tomto som písal milý Nefrit. Vôbec si to nepochopil a nerozoznal ale je to Tvoj problém a Tvoja vec. Možno taký človek, ktorý je už dávno, dávno rozbehnutý a nemá problém s financiami, je tiež niekam naSMERovaný a myslí si, že nikto na takéto špekulantstvo nepríde. Ty tu strieľaš slepými a čítaš zrejme ako jeden náš politik bez papiera a bez toho aby si pochopil čo si čítal. Môžeš si pokojne šetriť slová, mne osobne písať o herbicídoch či včelách písať nemusíš, ten problém poznajú všetci poľnohospodári či farmári. Môžem Ťa ubezpečiť, že ja nie som ani predseda nejakého družstva a Bohužiaľ nemám ani rodinnú farmu. Prečítaj si pokojne, pozorne ešte raz svoj komentár a môžeš ho poslať na ministerstvo, či PPA .... na mňa s tým nechoď lebo ľahko tu môžeš pred všetkými zostať za hlupáka, ktorý nevie komu a čo presne adresovať .....
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy