View Single Post
Starý 10-05-2017, 15:52   #273
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Misko13
Zetor, je to uz zbytocne o tom polemizovat o tych bodovacich kriteriach. To sa mali mladi farmari zobudit a riesit to so svojimi zastupcami a ministerstvom skor, aby sa to nastavilo co najlepsie. Takto to uz bolo vsetko podane. Ja si myslim, ze do toho nepojde niekto, kto na to nema. Kazdy si vie predsa spocitat, ze na rozbeh farmarcenia v takom meradle, v akom sa musel zaviazat v standardnom vystupe, tak na to je tych 50 tis malo. To sa musi robit seriozne, aby to dosiahol. Ja si skor myslim, ze ak uz niekto chcel podvadzat, tak to je stary polnohospodar, ktory to napisal na svojich mladsich pribuznych. Poznam mladych farmarov, ktori si dali projekt urobit lebo nemaju na to si ho napisat. Farmarcit ale vedia.
Súhlasím s Tebou Misko, hlavne si myslím, že Združenie mladých farmárov Slovenska malo pred touto výzvou akýmsi spôsobom mladých začínajúcich farmárov osloviť, zistiť si ich názory alebo aj zabezpečiť odbornú debatu a pozvať si ľudí, ktorí tomu rozumejú a ktorí by neboli ovplyvňovaní nikým lebo poľnohospodárstvo je beh ani nie na dlhú trať ale možno beh na celý život. Máš pravdu aj v tom, že sa pravidlá alebo podmienky výzvy mali nastaviť oveľa, oveľa korektnejšie a spravodlivejšie ( aj tak by samozrejme neboli spokojní všetci ) ak som spomínal pána Partiku, z jeho slov som mal pocit, že vo výzve bude záležať na počtoch bodov, no ak si dobre a podrobne preštudujeme výzvu a príručky k nej, jednoznačne by to nemalo byť len o čo najväčšom počte získaných bodov .... ale ktovie, uvidíme. Naozaj je už neskoro nad tým polemizovať ........... Ja očakávam veľkú kritiku až potom, keď už budú dostávať oznámenia tí, ktorí Bohužiaľ NFP nedostanu ...... Potom možno pôjde aj do tuhého .... ale uvidíme, škandály tu už boli .....
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy