View Single Post
Starý 10-05-2017, 13:03   #268
peter82
člen

Registrovaný od: Sep 2013
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Zetor7711
Milý "m"agister Andrej 83 .... píšeš, že máme 94 bodov. Ste zrejme dvaja, ste silnejší, možno flexibilnejší. Je nad slnko jasné, že jeden z Vás, ten na koho je projekt ( už ani tam to nemusí byť všetko tak ako sa patrí a sluší ) 2 roky nič nerobil a poberal sociálne dávky. Vysokoškolsky vzdelaný človek. Perspektívu máte teda dobrú. Aj odvahu. Bodaj by ste ten NFP dostali. Či však urobíte niečo pre slovenské pôdohospodárstvo a farmárstvo, ukáže čas. Body, body, body, peniaze, peniaze, peniaze. Možno dobrá dovolenka, dovolenka, dovolenka. Možno. Ja nemám žiaden projekt ale mám ho preštudovaný ako svoju dlaň, to mi ver. Zrejme nevieš nič o zásadách vzhľadom na určenie výberových kritérií lebo mám pocit, že projekt "ste si dali vypracovať". Tam sa uvádza, že v rámci hodnotenia budú minimálne aplikované nasledovné princípy : -komplexnosť, -udržateľnosť, -realizovateľnosť, -hospodárnosť, -efektívnosť, -princíp bodového hodnotenia, -princíp zamestnanosti, -princíp kvalifikácie poľnohospodára a napokon -princíp systému hospodárenia. Iste vidíš, že bodovací systém tomu hodnoteniu nedominuje aj keby ste Vy dvaja mali 100 bodov. Videl som vystúpenie resp. počul vyjadrenie pána Partiku v Nitre, že netreba vypracovávať nejaký veľký "biznis - podnikateľský plán". Aj ja si myslím, že veľký zdĺhavý nebolo treba vypracovať ale myslím si, že perfektný áno. Perfektný preto aby obsahoval všetky uvedené kritéria. Ak chcete byť Vy dvaja dobrí farmári mali by Vás tie kritériá zaujímať ... a nie body ! Toto je možno k Tebe a k Tvojmu neznámemu spoločníkovi teda k obom Vám možno kritické, ak to tak vnímaš .... ale taká je skutočnosť a také sú aj podmienky výberových kritérií. Neprajnosť ani v tomto prípade nemá v mojich slovách žiadne miesto. Prajem Vám dvom schválenie projektu a úspešné farmárčenia. Všetko najlepšie .....

Nikoho sa nezastavam ale mohol ist do prejktu s manzelkou a preto napisal ze ani nam nic neprislo......

Prislo dnes niekomu nieco?Nam nic neprislo....Caka sa dalej..
peter82 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy