Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016
Nie som vysokoškolsky vzdelaný a ani som nebol nezamestnaný keď sme s manželkou podávali projekt. Keďže ona má vzdelanie a bola akurát po materskej písali sme to na ňu, lebo ja by som mal pri tých istých podmienkach ak si dobre pamätám o 13 bodov menej. Kto chce pracovať v poľnohospodárstve a myslí si že bude na začiatku robiť osem hodín denne a päť dní v týždni tak ten sa asi z toho sna zobudí s boľavou hlavou.
K tomu štandardnému výstupu len toľko, že 25000 je podľa mňa minimum ak to má byť pre mňa hlavný príjem. Keď si predstavím, že len cena práce na jedného zamestnanca, čiže mňa s čistým platom okolo 700 € je za rok okolo 15000 €, k tomu treba rátať réžiu, ostatné náklady a rezervu na zlý rok, tak bude málo aj 35000 €. Ak mám iba živoriť a trápiť sa tak to radšej budem robiť v malom popri práci, ako doteraz, síce bez dotácií ale bez kontrol z PPA a noža na krku. Pre mňa by bolo schválenie projektu dobré hlavne z toho dôvodu, že by som sa mohol odstrihnúť od zamestnania bez toho aby sme sa doma hádali. Rodinu treba živiť a niekedy je ťažké odstrihnúť sa od istého príjmu. Ja si myslím, že by ma to len posunulo ďalej, no manželka chce mať istotu a na rozhodovanie sme dvaja.
|