Citát:
|
Pôvodne zaslal Andrej 83
Ani nám zatiaľ nič neprišlo, tak dúfam že príde dobrá správa, bodov sme mali dosť. Keďže nikde nie sú zverejnené počty bodov, môže sa stať aj to že príde papier, že pre nedostatok financií nedostaneme nič. Viac menej už s tými peniazmi ani veľmi nerátam, ale ak prídu pomôžu. Bol by som rád keby už prišla hocijaká odpoveď, len nech už nečakám ako blbec a viem na čom som.
|
No, Andrej 83 .... všetci aj tu aj mimo tohto projektu vedia ako to je resp. bolo zariadené na získanie tých "dosť bodov". Ak si čo i len trochu rozumný človek pozrie bodovací systém, musí prísť na to, kto a prečo ho nastavil tak hlúpo. Lebo tých "dosť bodov" mohol získať napr. mladý človek s ukončenou VŠ, ktorý 2 roky nič nerobil, pardon, chodil sa podpisovať na Úrad práce a zaťažoval sociálny systém štátu. To poprvé. A je to aj veľmi smutné, že vzdelaní ľudia nie sú schopní nájsť si prácu. Už iba za "túto lenivosť" si mohol narátať napr. 11-14 bodov. A si agentúre dal vypracovať projekt lebo pochybujem, že to dokázal sám, a natáral tam, že ako neskúsený a pred tým nič nerobiaci človek príjme možno aj dvoch či viac zamestnancov a štandardný výstup urobí väčší ako 25 000 €, mohol si "pripočítať" možno ďalších 12 bodov. To je tak asi 25 bodov pre niekoho kto sa 2 roky nevedel zamestnať, ja hovorím, že sa mu nechcelo ani prstom pohnúť. Ja verím, že to nie je Tvoj prípad. No, a ak si pomyslím, že tento nie príliš pracovitý človek sa začne zaoberať živočíšnou výrobou ( bod č.3 v bodovacom kritériu ) kde sa farmári nevedia čo je piatok, sviatok, sobota, nedeľa ....... má takýto náš mladý začínajúci farmár vyše 30 bodov ako nič ...

Aby ma niekto neobviňoval, že závisť alebo neprajnosť, určite nie. Toto je skutočná realita. A pre takýchto špekulantov, ktorí sa spoliehajú iba na body lebo tak to Bohužiaľ bolo a je nastavené, nedostanú podporu tí, ktorí napr. už začali .... stali sa už aj aktívnymi farmármi v zmysle priamych platieb, už aj produkujú ... no nechvália sa počtom bodov a nemajú 2 roky natrčenú ruku a nehovoria "dajte mi"