View Single Post
Starý 25-04-2017, 05:36   #204
Nefrit
člen

Registrovaný od: Apr 2012
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Pridam aj ja svoju skusenost. Ako jedna z prvych, ktori chceli byt mladymi farmarmi. Rodicia mali malu farmicku- trvale kulturne plodiny a uz pomaly dochodkovy vek. Tak sme sa aj potesili, ze sa chysta "mlady farmar" a ze to preberiem a kupi sa novy traktor- na viac ta dotacia aj tak nevyda. Ale aj to je dost. Zacalo sa o tom rozpravat uz Jahnatka v roku 2013. Fu to bolo halo, ako stat urobi vsetko, aby polnohospodarstvo na Slovensku nastartoval :-D
V roku 2014 som sa stala SHR- podla vtedajsich pravidiel. Cize som bola jedna z prvych oklamanych. Ved PRV je 2014-2020. Az na skoleni mladych farmarov sme sa to dozvedeli. No co uz brali sme to ako drahu lekciu do zivota od PPA. Dokonca sme nedostali ani priamu platbu na mladeho farmara, lebo PPA si vzdy nasla nejaku administrativnu chybu. Aj ked ste mali zakony nastudovane do posledneho pismenka a vedeli ste, naco mate narok. Zahadnym sposobom v priebehu bolo vydane nejake usmernenie, ktore to negovalo. My uz sme davno pochopili, ze je to vsetko podvod a nastavene pri vyvolenych. Takze ti sa vam tu urcite neozvu a ked sa ozvu, tak napisu nejake propagandisticke reci, z ktorych sa pravdu aj tak nedozviete.
Ved vsetci, co riadne hospodarime, vidime, ako PPA robi obstrukcie uz len pri cerpani priamych platieb.
Moji rodicia podnikali v polnovyrobe 20 rokov a hovoria, ze najtransparentnejsie to bolo za vlady Radicovej- cize necele dva roky. Katastrofa. A teraz je to asi uplne najhorsie, ako kedy bolo- referenti nekompetentni a arogantni. Cokolvek sa spytate, nevedia a je to vasa vec, ako to spravite. Ja sa pytam, naco su tam. Ved ked tak potrebujeme setrit, tak ich prepustime. Nato, aby mi referent dal raz za rok proti podpisu papiere, ktore si viem vytlacit aj doma, alebo aby raz za rok prevzal ziadost, ktoru viem odovzdat elektronicky, alebo poslat postou, tam nemusi sediet a brat rocny plat.
Nefrit je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy