Citát:
|
Pôvodne zaslal peter82
No chcem sa opytat:napriklad pride my zmluva od PPA pojdem ju podpisat tym padom zacnem plniti toto co som si dal do podnikatelskeho planu...Moze sa stat ze za cca 3roky splnim to co som tam uviedol poslem im vyzvu o doplateni zvysnych penazi a ze som splnil tym padom svoj plan a pre mna to konci?lebo ked splnim plan cca za 3 roky tak tak by to malo byt nie,dakujem ...
|
Peter82, preštuduj si prosím Ťa trochu tú výzvu lebo o tom nevieš nič a zrejme Tvoje podnikanie začína alebo rozbieha nejaká agentúra, zrejme pre peniaze. Ak Tvoj projekt prejde a vyberú Ťa, žiadosť o platbu vo výške 70% môžeš podať najneskôr do 6 mesiacov odo dňa podpísania zmluvy o poskytnutí NFP ( Výzva, bod 2.8.5 ). Do 9 mesiacov musíš zahájiť realizáciu podnikateľského plánu ( 2.8.6 ). Teda ak si rastlinná výroba zrejme ešte tento rok prípravou pôdy (orby). Do 18 mesiacov od zahájenia realizácie podnikateľského plánu sa musíš aktívnym poľnohospodárom v zmysle ustanovení o priamych platbách - musíš mať pozemky vlastné alebo prenajaté a žiadať na okresnej PPA dotácie na pôdu ( 2.8.7 ). Po 2 rokoch od začiatku realizácie podnikateľského plánu a jeho splnení a po jeho odpočte a samozrejme dosiahnutí štandardného výstupu môžeš požiadať alebo podať druhú ŽoNFP ( 2.8.12 ). Ak niekto začne realizáciu svojho podnikateľského plánu napr. v túto jeseň a bude sa mu dariť, splní štandardný výstup, bude poberať priame platby, atď., o zvyšných 15 tis. € môže požiadať na jeseň 2019, po dvoch rokoch. To čo tu vypisuje nejaký maoooo sú čisté bludy a výzvu nevidel ani v tej agentúre, cez ktorú tu tie táraniny prednáša :-D