Dobry den,
Ja tych otazok mam strasnu kopu, aj pre to, ze u mna ide o zmiesane hospodarstvo o ktorom ste pisal a project si robim sama, nedavam ho robit externe. Dufam teda, ze so mnou budete mat trpezlivost.
1. Moja planovana produkcia je vyssia, ako 100% minimálnej hodnoty štandardného výstupu. Moze to tak byt, alebo to musi vychadzat presne na 100%?
2. V prirucke sa uvadza, ze meratelom dosiahnuteho vystupu je poberanie priamych podpor na 100% planovaneho vystupu. Avsak dolna hranica priamych podpor nekorensponduje s dolnou hranicou minimalnej hodnoty standardneho vystupu. Ak teda chcem mat napr. 0.3 ha sklennikovu produkciu aromatickych bylin (co splna hodnotu min. st. produkcie, ale pre priamu podporu potrebujete min. 1ha) + 0,5 ha ovocny sad + 2 dojne kravy + 10 koz, tak priamu podporu mozem poberat len na zivocisnu vyrobu. Ako sa bude merat dosiahnutie standardneho vystupu v tomto pripade?
3. Ak mi vychadza planovany standardny vystup na 180% minimalneho vystupu, som do 18 mesiacov povinna dokazovat poberanie priamych podpor na minimalny, alebo na planovany vystup (teda na 100%, alebo tych 180%)?
4. Ak dosiahnem viac ako 100% , ale menej ako planovanych 180% , alebo dosiahnem plan, ale v inom pomere komodit, splnila som v tom pripade podmienky prijatia NFP napriek vychylke od planu?
Vopred vdaka za objasnenie.