View Single Post
Starý 12-01-2016, 10:08   #1
ppatrik
člen

Registrovaný od: Jan 2016
Počiatočné Mlady polnohospodar

V prílohe č. 35 sa uvádza, že oprávnené na podporu sú len skleníky a fóliovníky evidované v SAPS.
1. otázka - Ak je mojím zámerom vybudovať Skleník alebo foliovník tak sa musím evidovať v SAPS po realizácii podnikateľského zámeru? Alebo už pri podávaní žiadosti musím byť majiteľom/prenajímateľom skleníka - foliovníka?

Vo Výzve - opatrenie 6.1 Číslo výzvy: 9/PRV/2015 - Aktualizácia č. 1 je uvedené v bode 2.8.7., že podpora sa poskytuje na plochu pôdy poľnohospodársky využívanej jedným žiadateľom vedenú v evidencii pôdnych blokov a dielov pôdnych blokov o výmere najmenej 1 hektár.
2. otázka - Hodnota štandardného výstupu v mojom prípade (skleník, foliovník) je 10 000eur v prepočte je to približne 0,25ha pre skleník a fóliovník. Ale aby som spĺňal kritérium podpory na plochu, tak musím vlastniť alebo mať v prenájme najmenej 1ha?

Ak by som mal zámer založený na celoročnej rastlinnej výrobe v uzavretom priestore a pod umelým osvetlením (zelenina alebo Aromatické, liečivé, koreninové rastliny a byliny kryté priestranstvo). V tomto prípade sa hodnota štandardného výstupu ráta v prepočte na ha. Ja budem pestovať napríklad na ploche 0,1ha na troch úrovniach (poschodiach, nad sebou). Čiže výsledná plocha bude 0,3ha.
3. otázka - má takýto zámer možnosť uspieť v tejto výzve? Ak áno, do akej oblasti patrí?

Ďakujem za odpoveď.
Pekný ďeň
ppatrik je offline   Odpovedať s citovaním