View Single Post
Starý 08-11-2013, 12:46   #1
zuzast
člen

Registrovaný od: Jun 2013
Počiatočné Ako vysporiadať pôdu pod vyčlenenými záhmienkami

Dobrý deň, som nástupca bývalého ŠM. Chcela by som vedieť ako vyriešiť neprehľadnú situáciu pri náhradných pozemkoch. V roku 1991 boli rozhodnutím OPÚ vydané pozemky do náhradného užívania vlastníkom, ktorých pôdu obhodspodarovali štát.majetky. Ako mám postupovať dnes po cca 20 rokoch, keď už na vyčlenených plochách hospodári niekto z rodinných príslušníkov, príp. niekto, komu pôda ani nebola vyčlenená. Mám s vlastníkom rozdrobenej pôdy uzatvoriť nájomnú zmluvu na celú jeho plochu a odpočítať mu výmeru užívanej pôdy? Mám mať uzatvorené nájomné zmluvy aj s vlastníkom pôdy, kde je vyčlenená náhr. pôda? Ako postupovať, ak má vlastník menej pôdy ako má vyčlenenú náhr. pôdu? Alebo mám postupovať tak, že uzatvorím náj. zmluvu s vlastníkom rozdrobenej pôdy na celú jeho výmeru a nezohľadňovať vydanú náhr. pôdu. /teda nech si tento vzťah vysporiada on sám s vlastníkom pôdy, na ktorého pôde je vyčlenená pôda do náhr. užívania/. Prosím o radu. Obrátila som sa aj na OPÚ, ktorý náhr. pozemky vyčleňoval, ale žiadna odpoveď mi neprišla. Ďakujem.
zuzast je offline   Odpovedať s citovaním