View Single Post
Starý 13-03-2012, 17:23   #9
MARMIL
člen

MARMIL's Avatar

Registrovaný od: Nov 2006
Lokalita: BA
Počiatočné Re: Výkon práv poľovníctva hospodár aj poľovné združenie?

Ak, dovolíte rád by som upresnil svoju odpoveď , nakoľko ste ma napriek odkazu nekontaktovala....
1/ V katastri Nové Zámky sa bežne pohybuje daň z pozemkov na 1/ha
ornej pôdy 22,- EUR, ja platím 22,3- EUR. Preto, celkom neviem kde ste zobrala taký štatistický údaj, aký uvádzate.
2/ Podľa zákona č. 582/2004 v znení neskorších predpisov je daňovníkom vlastník pozemku, prípadne nájomca, pokiaľ je nájomná zmluva podpísaná najmenej na 5 rokov a nájomca je zapísaný v katastri, / čo, vo vašom prípade dosť pochybujem, že ste ako nájomca zapísaný v katastri na LV vlastníka. Môže to mať pre vás likvidačné účinky, keď pri daňovej kontrole bude daňový úrad takto zaplatenú daň považovať za daň zaplatenú za iného daňovníka a neuzná vam takéto výdavky.....
Navyše pre vlastníka je výhodné, keď si zaplatí daň z pozemkov sám a o túto daň povýši nájomné a to z toho dôvodu, keby sa nájomca ocitol v platobnej neschopnosti.....
Môže sa stať, že potom začne príslušný úrad vymáhať túto daň od vlastníka pozemku a to aj s úrokmi.... /pred 12 rokmi takto vymáhal obecný úrad daň odo mňa/.
3/Ako som už spomínal, súdne si vymáham škodu od poľovníkov a zatiaľ to vyzerá, že budem úspešný i keď to nie je škoda na zničenej úrode od poľovnej zveri.....
4/ Celkom ale nechápem, prečo podpisujete poľovníkom právo výkonu poľovníctva, keď ste s nimy na nože a nedokážete si vymôcť škodu za ktorú zodpovedajú ?
Ale, podľa Vás som asi ten najväčší hlupák........
MARMIL je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy