View Single Post
Starý 01-12-2009, 09:24   #1
tarnavčan
člen

Registrovaný od: Jan 2007
Počiatočné odvodňovacie kanaly

Dobrý deň!

Odvodňovacie kanaly sú v správe Hydromeliorácie š.p.Za posledných cca 15 rokov neboli udržiavané určite z dôvodu nedostatku financii,ale ďaľšie pretvavanie takého stavu je neunosné.Veď každý si vie pre názornosť predstaviť do akých rozmerov narastie strom na záhrade za 15 rokov po vysadení.Také stromy a kríky už su v podobe uzkých lesíkov na naších odv.kanaloch.My tu pomaly spievame o tom ako ma zachrániť poľnohospodárstvo "zadrevňovaním" obhospodarovanej pôdy vrbami a podobnými aktivitami a pritom na kanáloch /a nielen tam - viď pri žel.tratiach ,cestách a.p./v rámci celej republiky je stovky hektárov už vyprodukovanej drevnej biomasy a nedavať peniaze do toho čo ešte len za ďalších 5-10 rokov vyrastie.To by som prirovnal k tomu, ako dubajský emir vystaval nové umelé ostrovy v mori aby zvačšil pobrežie a teraz rozpravkovo bohatý štát krachuje.
Podľa mňa ak budú nejaké financie bolo by ich treba nasmerovať aj týmto smerom a spojiť nutné a užitočným.Čo tak využiť aj aktivačné nastroje v nezamestnaností ,ale to je už o inom..
tarnavčan je offline   Odpovedať s citovaním