Re: Úradnícke faux pas- alebo ešte raz Svrčinovec
Vážená pani Liščáková,
som presvedčený, že o tejto problematike budeme hovoriť už iba v minulom čase. Orgány štátnej správy na všetkých úrovniach musia rešpektovať práva vlastníkov garantované Ústavou SR, ako aj zákonom o poľovníctve. Aj zložité a zdĺhavé riešenie oprávnených požiadaviek vlastníkov v Svrčinovci ma utvrdilo o nevyhnutnosti prijatia novej právnej úpravy na úseku poľovníctva. Tento cieľ som si vytýčil ako jednu z mnohých úloh v rezorte pôdohospodárstva už na začiatku môjho pôsobenia. Naplnenie tohto cieľa je veľmi zložité a naráža na silný odpor doterajších užívateľov. Dňa 2. júna 2005 vydalo ministerstvo pôdohospodárstva rozhodnutie, ktorým zrušilo rozhodnutie Krajského lesného úradu v Žiline, ktorým tento orgán síce zmenil rozhodnutie Obvodného lesného úradu v Čadci, ale zastavenie konania o uznaní poľovného revíru Svrčinovec potvrdil. Dôvodom na zrušenie spomínaného rozhodnutia ministerstva boli i Vaše výhrady. Poslanie pracovníkov štátnej správy mnohí chápu iba ako formalitu. Je nevyhnutné, aby štátni zamestnanci boli na vysokej odbornej úrovni a dôsledne dodržiavali Etický kódex štátneho zamestnanca. K dosiahnutiu tohto cieľa nepochybne napomáha i Váš kritický postoj a postoj každého občana.
S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR
|