Re: V ŠPÚ je to tak
Vážená pani AMI2!
Po prečítaní Vášho príspevku som si okamžite spomenul na jednu bizarnú príhodu spred niekožkých mesiacov. Môj bývalý kolega ma pozval pri príležitosti životného jubilea na oslavu. Bola to milá slávnosť, pri ktorej si dlhoroční spolupracovníci spomínali na spoločne prežité roky v práci. Oslava bola v najlepšom, keď si zrazu ku mne prisadla jedna pani. Predstavila sa ako manželka p. riaditeža. Začala tým, že som zlatý človek a rada by o mne napísala esej. Človeka vždy poteší takýto záujem. Oponoval som, že ma nepozná a že teda by asi nebolo vhodné aby o mne písala. Na to mi povedala, že dnes sa o človeku dá zistiť všetko. Potom ma začala spájať s ŠTB a ponúkala mi služby svojej známej psychiatričky v Bytčici. Nestačil som sa čudovať. V ďalšom ma začala obviňovať zo schovávania sa za odbory a nabádala ma, aby som z firmy odišiel a dal jej manželovi pokoj. Videl som, že sa ťažko ovláda, tak som jej radšej neoponoval. Medziiným mi povedala, že berie manželovi bez jeho vedomia úradné dokumenty a že študuje etiku. Vtedy som sa začal pohrávať s myšlienkou či má ÚPZ riaditeža alebo riaditežku. Keď sa vyrečnila odišla so slovami, že som klamár. Je mi sympatické, keď sa niekto zastáva druhého a tak som sa snažil nedať príčinu na roztržku. Pochybujem, že túto pani niekto na oslavu pozval. Spolupracovníčka to nebola a jej prítomnosť pôsobila nevkusne, vtieravo a rušivo. Pána riaditeža som o tomto nevhodnom správaní písomne upovedomil. Dostal som od tejto pani ešte jeden e-mail zrejme so snahou provokovať. Tento som p. riaditežovi preposlal bez komentára.
Pani AMI2 túto príhodu spomínam preto, lebo obsah toho čo som sa dozvedel na oslavách počas vyššie uvedeného zážitku a toho, čo píšete Vy sa v istom ohžade vežmi podobajú. Každopádne, ak spomínanú pani nepoznáte, bolo by dobre aby ste sa zoznámili. Podža mňa máte podobné názory a spôsob vyjadrovania. Asi by ste si dobre rozumeli. Je to však samozrejme na Vás.
Napriek uvedenému si vežmi Vaše názory vážim. Žiaž, z Vášho príspevku som sa nič nedozvedel o rozdelení spomínaných 800 tis. Sk ani o obsahu správy experta na IT. Váš príspevok neospravedlňuje ani krivé obvinenie a podanie trestného oznámenia na programátorov. Nereaguje teda na to podstatné, čo som kritizoval. Na margo odborov. Funkcionári sú volení, nie menovaní. Váš príspevok nebol práve žudomilný. Po posledných dvoch rokoch som však na podobné veci zvyknutý. Nemôžem povedať, že by som pána riaditeža po tých dvoch rokoch mal práve v láske. Mám už však svoje roky a také prejavy emócií ako nenávisť rád prenechávam iným. Nenávisť som cítil len z Vášho príspevku. Do zabudnutia časom upadneme všetci. S problémami deštrukcie sa láskavo obracajte na iných. Ja som sa vždy v plemenárskej organizácii snažil tvoriť. Na dôkaz mám pamätný list podpísaný riaditežom ŠPÚ. Tiež doporučujem nezamieňať kritiku vedenia s poškodzovaním dobrého mena bývalého zamestnávateža.
Vlado Štubňa
|