Re: Neefektívne využivanie prostriedkov na ochranu lesa v Lesoch SR II.
Vážený pán inžinier Jakuš,
vzhžadom na Vašu rýchlu repliku (cca za 2 hod.)na moju pripomienku k Vašej "korešpondencii" s pánom ministrom len jedna otázka: Prečo ste túto "formu" riešenia rozdielnych názorov zvolili práve vtedy, keď drevárska loby robí všetko preto, aby svoju doterajšiu neschopnosť uhrádzať včas platby za drevo a etablovať sa úspešne svojou produkciou na domácom trhu- o zahraničnom radšej pomlčím- zahmlievala útokmi na lesné hospodárstvo podža hesla "zlodej kričí chyťte zlodeja" (viď. masívne a zavádzajúce aktivity v televízii, rozhlase a novinách p. Lispucha a spol.).
Záverom Vám prajem, aby ste na zahraničnom pobyre nadobudli čo najviac nových poznatkov vo Vašej špecializácii a bol by som vežmi rád (a nielen ja), keby ste trošku pozornosti venovali aj spôsobom a formám riešenia názorových rozdielností medzi vedou a praxou v prostredí v ktorom sa pohybujete. Však sám v replike konštatujete, že ..... lesníci sú natožko kvalifikovaní, že si dokážu problémy riešiť sami.... tzn. aj bez iných profesií a ich "profíkov", ktorí sa v súčasnosti pasujú za spasitežov lesného hospodárstva.
S pozdravom Lesu zdar!
Maňkovský
|