View Single Post
Starý 19-04-2003, 15:36   #3
Ing. Jozef Gulik

Počiatočné Re: bravcové maso

Vazeny pan minister,
precital som Vasu odpoved, ale ma neuspokojila lebo nie je uplna a je len ciastkovo pochopena. Vysvetlim este raz:nasa spolocnost dodava na zaklade zmluvy bravcove maso firme Ilavsky Jakub, s.r.o.,keď porazku mu zabezpecuje firma Corte,s.r.o, ktorá je v zozname, ale firma Ilavsky nie a preto neakceptuje priplatok 8.- Sk/kg. Preco nebola forma prispevku riesena cez prvovyrobcov tak, ze by si uplatnili priplatok cez IPU a tym by nebolo v kalkulacii v spracovatela pocitane s cenou 39.-Sk/kg, ale len s cenou 31,- Sk.Teraz na vyššiu cenu doplatia spotrebitelia a prvovyroba nemusi dostat uvedeny prispevok. Ved by bola asi jednoduchsie pri ziadosti prilozit doklad o kvalite podla porazkoveho protokolu a tym by sa uvedeny problem vyriesil. Teraz nam to pripada, akoby vyhody mali len vyvoleni spracovatelia, ved tito nemajú zaujem o novych dodavatelov a zaroven nas mozu sankcionovat tí, s ktorymi sme uzatvorili zmluvy a od nich by sme odstupili. Ale je taka doba, ze vzdy niekto trpi a niekto ma vyhody.Pravda je u toho, kto rozkazuje aj teraz plati podoba hesla:"Velitel má vzdy pravdu".Sme v období velkonocnych sviatkov a ostava nam len trpiet spolu tak ako ten, ktorého vyrocie krizovej cesty a utrpenia si pripominame. Ostava nam len dufat, ze aj my sa raz dockame vykupenia za terajsie krivdy.Dali sme sa na boj vyrobcov - prvovyrobcov, lebo máme k tomu vztah alebo vraj ine nevieme a tak nam ine nezostava, len drzat hubu a krok a posluchat tych, ktori nám vladnu a odovzdavat im takmer vsetko/vysoke dane, tvrdú pracu, nizke ohodnotenie nasej prace/, ved financministri su naj... Viem, ze priazne sa nedockame a preto prajem nielen nam polnohospodarom vela zdravia, sil, pochopenia a potrebu vydrzania a ocakavania v lepsieho zhodnotenia tych, ktorí pracujú na pôde a vedia aj inak mysliet, ale nie vsetci môzeme byt ministri financii, predsedovia vlady, niektor musi aj trpiet, aby sme dosiahli to, co si dala do vienka /do programu/nasa vrchnost,ved polnohospodari sú len 4 % producentom HDP a bez nich sa dá vstupit medzi bohatych, aspon nebudú musiet prispievat na to nestastne polnohospodarstvo a dat aj inam, ved aj tam treba.Potraviny dovezieme a čo tam po viac ako loo tis. zamestnancoch s najnizsimi zarobkami aspon nebudu kazit priemer velkoeropskemu mestu Bratislava, kde su uz v Európe s platmi, nezamestnanostou. Vidiek je asi hlupy a treba sa ho zbavit. Dakujem vsetkym spolutrpitelom za pochopenie a ospravedlnujem sa tým, ktorych som sa nechtiac dotkol a nepatrí im to.Este raz prajem vsetkym prijemne prezitie Velkonocnych sviatkov v kruhu svojich rodin.Mrzi ma vsak, ze nie prvy krat som pisal na túto stranku a stale mi je skomolovane meno pri odpovediach,neviem co si o tom mam mysliet, ci je to nahoda, alebo sa odpoveda len formalne a rychlo s chybami.

Ing.Jozef Gulik, konatel spol. Polnochov,s.r.o.
  Odpovedať s citovaním