View Single Post
Starý 11-12-2002, 10:17   #7
Vladimir Stubna

Počiatočné Re: Evidencia zvierat, Open Source a milóny okolo.

Uplynul mesiac od času, čo som uverejnil príspevok o programovom riešení centrálnej evidencie. To, čo som uviedol, platí aj naďalej a systém má už zabudovaných viac funkcií. Dôraz bol kladený hlavne na intuitívne ovládanie. Príspevky, ktoré prišli ako odpoveď, správnosť mojich názorov len potvrdili. Niekde sa zašlo trochu viac do odborných problémov. Ja som na tomto konkrétnom príklade chcel poukázať na možnosť šetriť, keď nie na inom, tak aspoň na údržbe a to viac ako milión Sk ročne. Osobne som však presvedčený, že úspor bude ďaleko viac.

Na potvrdenie opodstatnenosti mojich názorov pridávam krátku správ z časopisu Computer č 22.

"V Španielsku to myslia s Linuxom vážne. Keď Luis Millan Vazquez de Miguel, minister vzdelávania, vedy a technológií zahájil kampaň na podporu OpenSource produktov a nahradenie Windows v štátnej správe Linuxom, asi netušil, ako to dopadne. Zatiaž je preinštalovaných viac ako 10 000 počítačov a ďalších 100 000 zoznámenie s tučniakom čaká."

Vežmi si cením možnosť vyjadriť názory prostredníctvom tohto fóra. Uvedomujem si najmä, že bez jeho existencie by sa mnoho názorov dostávalo na ministerstvo v skreslenej podobe. Vytvorenie tohto fóra považujem za skvelý nápad a všetkým tým, ktorí sa na ňom akýmkožvek spôsobom podiežajú želám podobných nápadov čo najviac.

Ing. Vladimír Štubňa
  Odpovedať s citovaním