![]() |
Platia este ústavné práva vlastníkov?
Dovolujem si položiť nasledovnú otázku:
Som vlastníkom 44 ha lesnej pôdy v KU Súľov - Hradná, kde je zriadený uznaný poľovný revír Žibrid. Oblastný lesný úrad v Žiline neschválil nájomnú zmluvu o postúpení výkonu práva poľovníctva medzi mnou - ako vlastníkom poľovných pozemkov a užívateľom - poľovníckou spoločnosťou Hubert. Takýchto zmlúv v uvedenom revíri neschválil OLU celkom na výmere 54%. Napriek tomu v uvedenom poľovnom revíri s požehnaním OLU poľuje iná poľovnícka spoločnosť a nám vlastníkom nájomné a ani iný úžitok neplatí. Ústava SR zaručuje vlastníkovi nescudziteľnosť vlastníctva bez náhrady, a teda aj prislúchajúci úžitok z vlastníctva. Taktiež zákon o poľovníctve nepozná úžitok - teda výkon práva poľovníctva bez náhrady. Je možné dovolať sa v SR nápravy. Veď ak PS Žibrid ulovla dňa 10.10.2005 jeleňa, je možné, že od poplatkového lovca zinkasovala aj sumu napr. 40 000 Sk, a teda sa obohatila na cudzej veci - na mojom pozemku bez náležitej náhrady, teda protizákonne. Kto mi pomôže? |
Re: Platia este ústavné práva vlastníkov?
ZÁKON 23/1962 Zb. o poľovníctve z 23. februára 1962 s príslušnými zmenami
hovorí: § 2 (2) Právo poľovníctva patrí vlastníkovi pozemku; vykonávať ho možno len podľa tohto zákona a predpisov vydaných na jeho vykonanie. Príslušné zákony nájdete na www.mpsr.sk/lu tam môžete aj osloviť príslušný LÚ. (Pred tým ako sa obrátite na súd) |
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 16:42. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..