![]() |
Zmena poľnohospodárskeho pozemku na podnikateľské účely.
Dobrý deň.
Chcel by som Vás požiadať o informácie ohľadom postupu zmeny pozemku, ktorý je klasifikovaný v skupine E ako orná pôda a trvalo trávnatý porast na pozemok, ktorý by sa dal využiť na podnikateľské účely, konkrétne športové a rekreačné zariadenie. Nápomocné by mi bolo, ktoré úradné miesta mám navštíviť a aké žiadosti tam podať, či sa platia poplatky a v akej sú výške, ako postupovať pri vyňatí pozemku z pôdneho fondu a či potrebujem súhlas majiteľov susedných pozemkov, alebo družstva ak sú v nájme, alebo pozemkovom spoločenstve a ako postupovať, keď je pozemok súčasť poľovníckeho revíru, či ho bude možné oplotiť a vykonávať na ňom takúto činnosť. Ďakujem za skorú odpoveď. S pozdravom Mgr. Juraj Drugda |
Re: Zmena poľnohospodárskeho pozemku na podnikateľské účely.
Dobrý deň,
Postup pri posudzovaní návrhu nepoľnohospodárskeho použitia poľnohospodárskej pôdy ustanovujú §12 až 17 zákona č. 220/2004 Z. z. o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy a o zmene zákona č. 245/2003 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane pôdy“). Náležitosti potrebné k žiadosti o odňatie poľnohospodárskej pôdy sú obsiahnuté v § 17 ods. 5 citovaného zákona o ochrane pôdy. Predmetom odňatia je parcela a druh pozemku podľa registra "C" katastra nehnuteľností, nie podľa registra "E". V danom prípade však odporúčame aby ste sa o podrobnostiach informoval na príslušnom okresnom úrade, pozemkovom a lesnom odbore, ktorý je príslušný na konanie a vydanie rozhodnutia o odňatí poľnohospodárskej pôdy pre stavebný zámer. Zamestnanci okresného úradu Vás požiadajú o doplnenie ďalších informácií nevyhnutných na posúdenie návrhu, a Váš návrh na odňatie poľnohospodárskej pôdy posúdia z hľadiska zásad ochrany poľnohospodárskej pôdy, ktoré sú ustanovené v § 12 zákona o ochrane pôdy. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] |
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 06:12. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..