![]() |
Odvody SHR
Dobry den :)
Mam otazku. Priatel sa chce registrovat ako SHR. Popritom je zamestnany, odvody odvadza zamestnavatel. Ako SHR, ake odvody (povinne, min-max) bude musiet odvadzat? + je cudzinec, trvaly pobyt ma na SVK. Nerobi mu to problem zaregistrovat sa ako SHR? Dakujem krasne Gretka |
Re: Odvody SHR
V prvom roku nebude platiť žiadne odvody. V druhom roku ak prekročí obrat
cez 4000,-EUR, potom povinne do sociálnej poisťovne. Minnimálny odvod do sociálnej poisťovne je teraz mesačne 133,42-EUR. Čo sa týka registrácie na SHR, budú zrejme na obecnom úrade požadovať vlastníctvo pozemkov v danej obci, alebo nájomnú zmluvu na poľnohospodársku pôdu. |
Pri registrácii na Obecnom úrade nie je potrebné predkladať doklad o vlastníctve pozemkov, ani o nájme. Vlastniť pozemky nemusí SHR žiadne.
|
A ak by som nebol zamestnaný a chcel by som sa zaregistrovať ako SHR tak by to s tými odvodmi bolo rovnaké, alebo by tam boli nejaké zmeny????
Ďakujem za odpoveď. |
rovnaké.....
|
Pri registrácii na Obecnom úrade nie je potrebné predkladať doklad o vlastníctve pozemkov, ani o nájme. Vlastniť pozemky nemusí SHR žiadne.???
|
Každý obecný úrad postupuje odlišne. Odo mňa pýtali vlastníctvo k pozemkom, alebo nájomnú zmluvu. Zvyčajne sa SHR registruje, tam, kde vykonáva poľnohospodársku výrobu, nemusí to byť miesto trvalého pobytu.
|
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 16:20. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..