![]() |
Broskyne
dobry den poradi mi niekto co pouzit proti glejotoku broskyn?
|
Re: Broskyne
Dobrý den.Klejotok na broskvoních vzniká při brzkém předjarním řezu a následném neošetření řezných ran.Může také vzniknout v místě mrazového poškození ve vzniklých prasklinách kůry.Po odstranění klejotoku je vhodné ránu zatřít hustou latexovou barvou s příměsí Kuprikolu.Jaké koliv řezné zásahy do broskvoní je potřeba provádět v období plné vegetace,hlavně ihned po sklizni plodů.Nečekejte do pozdního podzimu,kdy se rány do zimy nemusí dobře zacelit a může dojít k jejich namrznutí.Hezký den.
|
Mam problem s broskyňami - na nedozretých plodoch sa mi tvoria čierne škvrny, ktoré často zasahujú celý plod. Rád by som zistil aká je to choroba a ako proti nej zasiahnuť?
|
K tomu glejotoku. Môže to byť proste aj tým, že pôda nevyhovuje podnožiam, na ktorých máte broskyne naštepené. Odporúčam radšej mandlové podnože...
Pomáha aj striekanie proti kučeravosti a monilióze, aby neboli stromy zoslabnuté, potom poškodené drevo ľahko namŕza a vzniká glejotok |
Plne súhlasím s predchádzajúcou odpoveďou,treba robiť ,len letný rez,odporúčam podpníky mandľové,malý glejotok sa dá liečiť vodou smiešanou s octom 1:1 a natierať viackrát do týždňa štetcom.Dajte si urobiť rozbor pôdy môže chýbať železo ,alebo iné prvky!
Hlavatý! |
| Všetky časové údaje sú vo "svetovom čase" +1 hodiny. Teraz je 16:24. |
Fórum používa : vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 Agroinštitút Nitra, š.p..