PDA

View Full Version : Plemeno kráv na chov

michalnemcko
01-03-2016, 15:33
Dobrý deň chcel by som sa opýtať na nejaké plemeno kráv ktoré by som mohol vonku chovať aj počas zimného obdobia. A koľko taká krava stojí.

Za skorú odpoveď Ďakujem.

Pista22
03-03-2016, 18:26
A aj toto je problém slovenského poľnohospodárstva, že chovu zvierat, pestovaniu plodín sa môže venovať ktokoľvek, bez potrebného odborného vzdelania.
A prvá myšlienka je hneď čistá špekulácia, začať chovať zvieratá, ktoré budú trpieť v zime, v lete, bez strechy nad hlavou, v daždi, mraze, vetre. Ale hlavne, že budú nejaké dotácie...
Taká krava stojí presne dovtedy, kým si neľahne.
A vy ani len neuvažujte nad chovom zvierat a hraní sa na poľnohospodára!

marekj
03-03-2016, 18:48
Eeej Pišta Pišta čo sa bojiš že sta ti dotacie neujdu!!!.....:D Nechaj ho kamarata život ho nauči.

marekj
03-03-2016, 18:54
Dobrý deň chcel by som sa opýtať na nejaké plemeno kráv ktoré by som mohol vonku chovať aj počas zimného obdobia. A koľko taká krava stojí.

Za skorú odpoveď Ďakujem.

Angus, Charolais, Limouzin,
Jalovice kupiš po 700-1000 €

Pista22
03-03-2016, 19:12
O dotácie vôbec nejde
Keď chcete šoférovať auto, musíte mať najskôr kurz, skúšku a až potom vás život naučí.
Zviera a auto je legislatívne považované za vec. Pri vedení jedného potrebujete skúšku, nejakú tú údržbu. Pri chove druhej živej veci nepotrebujete nič... Ani len rozum a cit pre živú bytosť. Veď zimu vydržia pod holým nebom a štát dá nejakú tú dotáciu...
Život ťa naučí