PDA

View Full Version : Dojnica alebo dojčiaca krava

Laco22
16-03-2015, 18:09
Dobrý deň, môžem požiadať dotácie na dojnice, mám ich teraz 5 ks.
Na dojčiace kravy je termín 31.marec a aký je termín na dojnice ?
Mám len registrovanú farmu nie som SHR.
Ďakujem

Odbor komunikácie 1
17-03-2015, 07:40
Dobrý deň,

V zmysle § 12 nariadenia vlády SR č. 36/2015 Z. z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami viazaných priamych platieb, sa žiadateľovi poskytne platba na kravy chované v systéme s trhovou produkciou mlieka, pokiaľ splní nasledovné podmienky:

 Oprávnenou kategóriou hovädzieho dobytka sú výlučne dojnice,
 dojnice uvedené v zozname, ktorý je prílohou jednotnej žiadosti o platbu, sú registrované v centrálnom registri hospodárskych zvierat,
 žiadateľ je držiteľom dojníc počas najmenej dvoch mesiacov odo dňa predloženia žiadosti,
 chov je registrovaný na držiteľa,
 žiadateľ spĺňa požiadavky identifikácie a registrácie dojníc.

Žiadateľ predkladá žiadosť o platbu formou jednotnej žiadosti od termínu určeného vo výzve zverejnenej platobnou agentúrou na jej webovom sídle najneskôr do 15. mája príslušného kalendárneho roka.
V prípade, že žiadateľ spĺňa aj ostatné podmienky v zmysle citovaného nariadenia vlády SR a všeobecné požiadavky na poskytnutie priamych platieb v zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z. z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelených priamych platieb, je oprávnený na poskytnutie priamych platieb.

Toto stanovisko sa poskytuje výlučne na základe uvedených skutočností, pričom v žiadnom prípade neprejudikuje konečné rozhodnutie o podanej žiadosti.

S pozdravom

Odbor komunikácie
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
e-mail: [email protected]