PDA

View Full Version : Pripustenie zajacov


Farmer92
25-08-2013, 12:14
Zdravím,
Vedel by mi prosím niekto poradiť ohľadom párenia zajacov.Ide o to,že samice nemajú záujem sa spáriť so samcom.Keď dám samicu k samcovi do výbehu tak stále pred ním uteká a je vidno,že nemá o samca záujem.Momentálne mám 3 samice a všetky robia to isté.
Pred časom som mal jednu "spoľahlivú",s ktorou sa vždy samec bez problémov spáril.Len tá bohužiaľ zdochla tak som si zaobstaral 3 nové a tie sa nechcú so samcov spáriť už dlhšiu dobu.Skúšam ich dávať takmer každý týždeň a vždy výsledok rovnaký.Len pred samcom utekajú.

Vôbec netuším kde je problém.Ak niekto z vás vie,alebo si myslí čo by mohlo byť príčinou nech sa prosím ozve.Neviem si s nimi dať rady.

horar88
28-10-2013, 07:39
Ja práve začínam s chovom zajacou, ale počul som že samec sa má dávať k samici a nie na opak. Aby samica bola vo svojom prostredí a nebola vystresovaná z cudzieho prostredia. Skúste

Vlasta Líšková
15-02-2015, 11:55
Ja z vlastných skúseností viem, že zajačica by mala ísť k zajacovi a nie naopak..... pretože zajac by sa zaujímal o jej klietku a nie o ňu ;)

Jaro-sk
13-03-2015, 06:10
Samozrejme že vždy musí ísť samica k samcovi a nie naopak. Samice možno niesu v ruji, treba ich sledovať. Príznaky ruje : prehadzuje seno, robí tunele v sene, stavia si hniezdo aj keď nie je pripustená, bradou sa otiera o krmítko, jasle,drevo..., prípadne deň pred pripúšťaním jej podhodiť do chlieva pár bobkov od samca.

JurajT
12-07-2015, 14:06
Mne samice robia to iste. Aj ked dávam samca ku samici. Samec sa vždy zaujíma o samicu ale stále mu uteká . Tak preto mu ju vždy pridržiavam pri ste kým na nu neskočí potom to už ide samo ;)