PDA

View Full Version : záhradková osada - doplatenie trhovej ceny

LuciaL
05-03-2013, 10:31
Dobrý deň!

Konám podľa §18b zákona 64/1997, teda ZO bola právoplatne ukončená do 31.03.2011. V predmetnej ZO za neznámych vlastníkov požiadal SPF o doplatenie trhovej ceny (známi vlastníci si nepožiadali o doplatenie). Znalec už doručil znalecký posudok. SPF by som mala požiadať o doručenie zoznamu
vlastníkov a výšku náhrady, ktorú vlastníci od SPF dostali. Keďže nie sú schopní mi tento zoznam doručiť do 30 dní (vraj to môže trvať až rok), SPF - príslušný regionálny odbor na mňa tlačia, aby som vydala rozhodnutie bez tohto zoznamu. Predpokladám, že SPF uložil do depozitu neznámym vlastníkom takú sumu, ako sme uviedli v rozhodnutí o náhrade. Na jednej strane sa mi zdá zdĺhavé čakať na zoznam, no na druhej strane prečo mám niečo obísť len preto, že SPF nedodrží lehotu?

Ďakujem za Váš názor.

Odbor komunikácie 1
05-03-2013, 10:35
Ak OPÚ pred rozhodnutím o poskytnutí finančnej náhrady požiadal SPF o zaslanie zoznamu neznámych vlastníkov a výšky úhrady, ktorá bola SPF v prípade takýchto neznámych vlastníkov podľa rozhodnutia v konaní podľa zákona č. 64/1997 Z.z. ukončenom do 31.03.2011 daná do depozitu, a SPF tento zoznam v zmysle Metodického usmernenia č. 2756/2011-430 neodovzdal príslušnému OPÚ do 30 dní, odporúčame konanie v zmysle § 29 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov prerušiť, nakoľko takýto zoznam aj v prípade neznámych vlastníkov musí byť nevyhnutnou súčasťou vydávaného rozhodnutia s ohľadom na potrebu aktuálnosti údajov o oprávnených osobách, keďže v dôsledku plynutia času mohlo dôjsť k zmene postavenia oprávnenej osoby z neznámeho vlastníka na známeho, resp. zo známeho vlastníka s neznámym pobytom na známeho vlastníka so známym pobytom.
JUDr. Jaroslav PUŠKÁČ
generálny riaditeľ Sekcie legislatívy