PDA

View Full Version : Výmena pozemkov so SPF

miroslavcimra
18-05-2012, 17:55
Dobrý deň,
nedávno som podal žiadosť na SPF na výmenu pozemkov.Jedná sa o pozemky,ktoré sú v blízkosti môjho rodinnúho domu (sú zarastené a špatia okolie môjho domu) preto som chcel tieto pozemky vymeniť za pozemky v mojom vlastníctve, ktoré sú v tej istej obci (sú pravidelne obrábané,kosené).Rozloha pozemkov SPF a rozloha mojich je ronaká.
Z úradu mi prišlo,že SPF nemôže vyhovieť mojej žiadosti a to z dôvodu, že uvedené pozemky nie sú porovnateľné umiestnením a cenou.
Ako by som mal postupovať ďalej aby som tieto pozemky získal do svojho vlastníctva a tým si zkultúrnil okolie môjho domu.
Ďakujem Mgr.Miroslav Cimra

Odbor komunikácie 1
25-05-2012, 07:49
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nedisponuje mechanizmami prostredníctvom ktorých by mohlo vstupovať do rozhodovania príslušných orgánov Slovenského pozemkového fondu, pretože tento neriadi. Problematika zámen pozemkov vo vlastníctve SR, v správe SPF je upravená v nariadení vlády SR č. 238/2010 Z. z.. Môžeme iba odporučiť aby ste si konfrontoval či postup SPF pri vybavovaní Vašej žiadosti bol v súlade s týmto nariadením vlády.

JUDr. Jaroslav Puškáč
poverený zastupovaním
generálneho riaditeľa
Sekcia legislatívy