PDA

View Full Version : Komosácia

tiborkovacik
03-11-2010, 10:41
Dobrý deň pán minister
Pán minister chcel by som sa vás spýtať na jeden problem.
Mám pozemky v Matiašovciach okr.Kežmarok a tie pozemky su rostrusene skratka nie su po kope a ja by som ich chcel v jeden celok aby som si ten pozemok mohol užívať tak ako mám v plane.Je to asi 40árov mám v pláne postaviť si tam Drevenicu a ostať tam žiť presťahovať sa tam.Ale nakolko nemôžem uskutočniť tie moje plány kôly rostrusením pozemkom, tak som sa rozhodol že vám napíšem o tomto probleme a čakam že mi pomôžete vyriešiť tuto situáciu,sklbiť tieto pozemky do jedného.
Pán minister na dalšie vaše otázky rád odpoviem a prajem vám k vašej náročnej práci len to najlepšie a prajem pekný deň s pozdravom ostáva Kováčik

Odbor komunikácie MPSR
16-11-2010, 13:39
Scelenie pozemkov do jedného alebo viac celkov je riešené zákonnou úpravou, ktorá je v pôsobnosti nášho ministerstva, možná konaním o pozemkových úpravách podľa zákona č. 330/1991 Zb. o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách v znení neskorších predpisov. Tento proces je časovo náročný trvá 8-10 rokov. Vo Vašom prípade prichádza do úvahy rokovať so spoluvlastníkmi o zámene, aby ste si pozemky scelili, alebo pozemky odpredajte a kúpte si pozemok taký, ktorý je územným plánom určený na výstavbu.

S pozdravom

Mgr. Peter Farkas
poverený riadením
sekcie legislatívy