PDA

View Full Version : Hrozno vykupujú za 4 SK/kg


Ing.Ján Hájek
21-09-2009, 21:47
Pán Marcel Hanáček, rád Vás počúvam, lebo Vy máte na to, aby moderátor bol zaujímavý a obľúbený. Dnes je opozícia posadnutá kontrolou štátnej moci a preto je normálne, že aj poslucháč SRo má právo zaujať svoje stanovisko k tomu, čo hlásate. O Matúšovi Ste povedali pranostiky tradujúce sa z minulých čias, ale prečo nenájdete odvahu povedať aj to aký je v SR reál.. Na Matúša hrozno sa vykupuje za 4 SK/kg v Hurbanove bez rozdielu o akú sortu ide. Pán Becík sa sám pochválil, že odchádza z postu ministra s pocitom dobre vykonanej práce a zaiste takisto z Dvorov n/Ž. predáva hrozno za takú cenu. Naši predkovia mali by sa v hrobe obracať ako je vinohradníctvo u nás cenené v súčasnej dobe. Na pozemku v katastri Nové Zámky zahraničná firma pestuje sadenice viniča na export a u nás platí, že za 1 ha vyklčovaného viniča pestovateľ dostane 6000 € .

Ing.Ján Hájek
25-09-2009, 17:45
[V Agrofóre je registrovaných 1656 členov, ale sú to väčšinou konzumenti napísaného od iných autorov a ťaží sa im angažovať svojim názorom, čo je škoda. Na MP SR vraj AF čítajú, ale na čo ho zriadili, keď aj im takisto sa ťaží zaujať stanovisko pre riešenie mnohých problémov.

S hroznom je zle. Výkupné ceny /VOC/ na vidieku sú aj necelých 0,20 €/kg a niekde hrozno za VOC ani nevykupujú a v krytej mestskej tržnici v Bratislave v drobnom sa predáva hrozno sorta talian za 1,50 €/kg a čierne otello za 1,80 €/kg. Na MP SR v tomto smere nevedia riešiť situáciu pozitívne aj pre spotrebiteľov v hl. meste SR ?

stiffel
16-10-2009, 13:03
uz to asi tak bude pan hajek, ze kto nebude hrozno finalizovat a dorabat kvalitne finalne produkty, tak na cistom vinohradnictve nezarobi ..
majitel registrovaneho vinohraduceste muoze poziadat o dotaciu europsku uniu a ti mu radi poskytnu dotaciu na likvidaciu vinohradu, takze prognoza je asi taka ustup slovenskeho vinohradnictva a nastup maly agilnych vino vinohradnickych firiem, ktory budu doabat nieco lepsie ako tie lacne šmejdy z talianska ci juznej ameriky