PDA

View Full Version : Komisia ROEP - postup

janzima
17-09-2009, 10:22
Chcem poprosiť o radu či je možné usporiadať pozemok v zmysle zákona č. 180/1995 Z.z. a jeho dodatkov pri uskutočňovaní ROEP v našom meste Myjava. Jedná sa o pozemok, ktoré roky užívam a vlastník je zapísaný môj nebohý starý otec. Doložil som k tomu, jeho rodný list, sobášny list, rodný list môjho nebohého otca. Sme dvaja so sestrou a sestra prehlásila u notára že všetky pozemky ponecháva mne. Dal som žiadosť na komisiu ROEP s dokladmi, kde ešte žiadali doložiť dvoch svedkov z ktorých je jeden moja sestra a druhý jeden starší občan. Pozemok mám v susedstve môjho rodinného domu a dopĺňa zapísaných vlastníkov do celosti.
Ďakujem za skorú odpoveď.

Odbor komunikácie MPSR
21-10-2009, 07:54
Pokiaľ Vami užívaný pozemok bol vo vlastníctve Vášho starého otca, mali by ste ho predediť ako novoobjavený majetok a dohodnúť sa, kto ho dostane do vlastníctva. V konaní o obnove evidencie niektorých pozemkov a právnych vzťahov k nim podľa zákona č.180/1995 Z.z. v znení neskorších predpisov je možné podľa § 11 nadobudnúť vlastníctvo k pozemku vydržaním za predpokladu splnenia zákonom stanovených podmienok. Návrh sa predkladá komisii na obnovu evidencie pozemkov a právnych vzťahov k nim, ktorá ho posúdi a so svojím stanoviskom a s priloženými dôkazmi predloží správnemu orgánu na rozhodnutie. Odporúčame Vám v tejto veci obrátiť sa priamo na vecne príslušný správny orgán, ktorým je Katastrálny úradu Trenčín, Správa katastra Myjava.

S pozdravom

JUDr. Jaroslav Puškáč
generálny riaditeľ
sekcie legislatívy