View Full Version : dotaz
dobry den,chcel by som sa opitat :som živnostnik vykonavam stavebne prace,ale chcel by som konečne robyt pracu čo ma naozaj bavy,chcel by som zmenit smer podnikania to by bolo na chov hospodarskych zvierat,ale nemam dost penažnych prostrietkov na začiatok,možem požiadat o niaku dotaciu ? na začiatok ? voprad dakujem
Odbor komunikácie MPSR
19-01-2010, 14:52
V rámci opatrenia „Modernizácia fariem“ Programu rozvoja vidieka SR 2007 – 2013, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho poľnohospodárskeho fondu rozvoja vidieka, je možnosť získať finančné prostriedky na podporu pre samostatne hospodáriaceho roľníka. Avšak v súčasnosti neprebieha výzva na predkladanie projektov zameraných na opatrenie 1.1 Modernizácia fariem – oblasť živočíšna výroba. Žiadateľom môže byť fyzická a právnická osoba podnikajúca v poľnohospodárskej prvovýrobe, ktorá musí spĺňať kritériá spôsobilosti ako aj ďalšie podmienky uvedené v Príručke pre žiadateľa o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka SR 2007 – 2013 verzia č. 2. Pokiaľ sa jedná o žiadateľa mladého poľnohospodára, tak musí spĺňať ako fyzická osoba v čase podania Žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z PRV – projekt podmienky ako vek do 40 rokov, je vlastníkom poľnohospodárskeho podniku a má odborné vedomosti a zručnosti (najmenej 3 roky praktických skúseností v poľnohospodárskej prvovýrobe alebo doklad o absolvovaní minimálne stredoškolského vzdelania poľnohospodárskeho zamerania alebo doklad o absolvovaní rekvalifikačného kurzu poľnohospodárskeho zamerania). Ďalšia výzva na opatrenie 1.1 Modernizácia fariem bude vyhlásená v priebehu roka 2011, kde budú dané aj výberové kritériá. Potrebné informácie ohľadne výziev a dokumentov spojených s Programom rozvoja vidieka SR 2007 – 2013 nájdete na webovej stránke Pôdohospodárskej platobnej agentúry – www.apa.sk, pod sekciou projektových podpôr.
S pozdravom
Ing. Marek Kodada
generálny riaditeľ
sekcie poľnohospodárstva
a rozvoja vidieka
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.