PDA

View Full Version : Ako ďalej?

daniel
11-01-2007, 10:37
Dobrý deň.
Chcel by som Vás požiadať o radu ako mám postupovať v prípade, že mám vážne podozrenie na zneužitie právomoci pracovníka OLÚ ako aj pracovníka KLÚ. Konanie týchto pracovníkov je evidentne jednostranné v prospech „solventnejších“ žiadateľov o poľ. revír. V tejto veci vystupujem ako jeden zo žiadateľov o vytvorenie poľovného revíru, a zároveň vlastník, resp. splnomocnenec vlastníkov poľovných pozemkov.
Kde a kým by sa dala činnosť uvedených pracovníkov OLÚ ako aj KLÚ preveriť?
Za odpoveď vopred ďakujem.

Miroslav Jureňa
23-01-2007, 15:11
Vo Vašom príspevku neuvádzate, o činnosť ktorých lesných úradov sa jedná. V prípade, že namietate nezákonný postup zo strany konkrétnych zamestnancov obvodného a krajského lesného úradu a domáhate sa ochrany svojich práv alebo právom chránených záujmov, pretože došlo k ich porušeniu alebo k ohrozeniu činnosťou alebo nečinnosťou orgánov štátnej správy alebo chcete upozorniť na konkrétne nedostatky, najmä na porušenie právnych predpisov, ktorých odstránenie si vyžaduje zásah orgánu verejnej správy, je potrebné uvedené skutočnosti bližšie špecifikovať s popisom konkrétnych nedostatkov a spolu s dôkaznými materiálmi podať písomnú sťažnosť v zmysle zákona č. 152/1998 Z. z. o sťažnostiach na sekciu kontroly Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky, ktorá zabezpečí prešetrenie danej veci.

S pozdravom

Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva SR