PDA

View Full Version : Izrael


Ing.Nemcová Katarína
10-12-2002, 04:19
Vážený pán minister,

som vežmi rada, že ste začali spoluprácu s Izraelom v oblasti požnohospodárstva. Minulý rok som sa zúčastnila mesačného kurzu v školiacom stredisku CINADCO, Dairy cattle production a bolo to na vežmi dobrej odbornej úrovni. V tom čase žiadna mimoriadna spolupráca s Izraelom neexistovala. Tak Vám GRATULUJEM.
Zároveň chcem požiadať , či je možné dostávať o tejto spolupráci nejaké informácie, poprípade sa do nej zapojiť?
S pozdravom.

Ing.NEMCOVá KATARíNA,
PREDEDA DRUžSTVA
PODJAVORIE ,DRUžSTVO ZAJEžOVá

Zsolt Simon
19-12-2002, 07:43
Vážená pani Ing. Nemcová,

dovožte, aby som Vás informoval, že Ministerstvo pôdohospodárstva SR má vzťahy so štátom Izrael upravené dvoma medzištátnymi dohodami o spolupráci v oblasti ochrany rastlín a karantény rastlín a o spolupráci v oblasti veterinárnej medicíny, ako aj Dohodou medzi vládou SR a vládou Štátu Izrael o spolupráci v oblasti požnohospodárstva. Pravidelné kontakty na úrovni vedenia ministerstva, vežvyslancov a požnohospodárskych radcov udržiava rezort pôdohospodárstva od roku 1995.

V súčasnosti sa zakladá izraelsko-slovenská pracovná skupina. Jej ustanovenie a prvé zasadanie sa plánuje v 1. polroku 2003. Koordináciou spolupráce s Izraelom som poveril pána štátneho tajomníka Mariána Radošovského. Vítam Váš záujem o participáciu na týchto projektoch. O vývoji spolupráce medzi SR a Štátom Izrael, budeme priebežne informovať. V týchto dňoch obe strany prerokúvajú námety na riešenie v rámci pracovnej skupiny.

S pozdravom

Zsolt Simon,
minister pôdohospodárstva SR