PDA

View Full Version : Kym nie je neskoro


doc.viera Izakova
20-11-2002, 15:45
Vazeny pan minister,som toho nazoru,ze pre buduci rok by bolo potrebne zmenit dotacie v prospech podpory tych komodit ,ktore maju priame platby v EU , pretoze vyska domacich priamych platieb v prosech nas bude vychadzat z vysky dotacii na komodity,ktore podporuje EU pred vstupom.Zacias pana Koncosa sa to nedalo presadit,ale ak tak neurobime ochudobnime sa pri podporach po vstupe do EU.Okrem toho by ma zaujimalo, ci mate v umysle konecne sprivatizovat organizacie , ktorych charakter to priam vyzaduje ide napriklad o Agroinstitut, ci Vystavnictvo Agrokomplex. V CR napriklad organizaciu typu Agroinstitutu sprivatizovali zaciatkom devatdesiatich rokov .Usetrili by ste financie na ine ucely. Prajem Vam vela uspechov a tesim sa , ze na nas rezort nastupila nova komunizmom nezatazena generacia v podobe vasej osoby.

Zsolt Simon
27-11-2002, 09:39
Vážená pani doc. Ižáková,

ďakujem Vám za podnetné námety pre novú filozofiu dotačnej politiky. Sú práve aktuálne, pretože v týchto dňoch sa tvorí nový dotačný výnos pre rok 2003. V pripravenom výnose, ktorý bude tento týždeň predložený na poradu vedenia MP SR, sme kládli dôraz práve na podporu komodít, na ktoré pôjdu priame platby v EÚ.

Pokiaž ide o privatizáciu rezortných inštitúcií, akými sú Agroinštitút či Agrokomplex – Výstavníctvo, pripravujeme prehodnotenie záverov audítu štátnej správy a znovu posúdime možnosti transformácie doteraz nesprivatizovaných inštitúcií, vrátane vedecko-výskumnej základne.

Mojím úmyslom je maximálne zefektívniť a stransparentniť činnosť organizácií, ktoré dostávajú príspevok zo štátneho rozpočtu a na druhej strane vrátiť úctu práci vedca, ktorý bude svojimi výsledkami pomáhať požnohospodárskej a potravinárskej praxi.

S pozdravom




Zsolt Simon,
minister pôdohospodárstva SR