PDA

View Full Version : dotácie


anonym
12-11-2002, 21:27
Autor: anonym
Dátum: 12. 11. 2002 21:25

Vo Vašich dotačných smerniciach som sa nedočítal o podpore súkromných veterinárnych lekárov v rámci Vasho rezortu. Som začínajúci veterinárny lekár, som členom komory veterinárnych lekárov 1 a pol roka, otvoril som si veterinárnu ambulanciu, pretože nemám dostatok finančných prostriedkov, mám nárok na finančné dotácie z nejakých zdrojov?, jednalo by sa o zakúpenie finančne nákladného prístrojového vybavenia, akým je ultrasonografický prístroj, RTG atď, po vstupe do EU bez drahého prístrojového vybavenia nebudeme konkurencie schopní veterinári, pretože som navštívil niektoré súkromné kliniky v zahraničí, bez prístrojového vybavenia tohto druhu si odbornú prácu kolegovia v zahraničí nevedia predstaviť svoju prácu, pri platbe našich požnohospodárov je zákupenie týchto prístrojov nemožné na dlhé desaťročia, iba s našou pomocou môzu byt požnohospodári konkurencie schopní, myslím si, že píšem za väčšinu súkromných veterinárov, ďakujem za odpoveď


Odpovedať na tento príspevok

Zsolt Simon
18-11-2002, 12:23
Vážení súkromní veterinárni lekári,


Ministerstvo pôdohospodárstva SR poskytuje finančné dotácie podža platných dotačných výnosov. V súčasnosti pripravujeme nové znenie dotačnej filozofie na rok, ktorý je posledným predvstupovým do EÚ. Dotačné pravidlá v SR sa musia stransparentniť a čo najviac priblížiť pravidlám v Európskej únii.

V tomto duchu nebude ani podža dotačného výnosu na rok 2003 možnosť podporovať zakúpenie prístrojového vybavenie súkromných veterinárnych lekárov. Nespochybňujem Vašu významnú funkciu vo veterinárnej oblasti a v prospech ochrany zdravia spotrebitežov, ktorá sa po vstupe do EÚ ešte zdôrazní. Ministerstvo pôdohospodárstva pripravuje legislatívne podmienky, kompatibilné s EÚ, pre podnikanie v súkromnej veterinárnej praxi. Ako si môžete prečítať na našej internetovej stránke, v pripomienkovom konaní je návrh zákona o súkromných veterinárnych lekároch a Komore veterinárnych lekárov.

Chcem Vás však informovať, že po vstupe do EÚ bude možnosť podporovať aj veterinárne opatrenia, veterinárnych inšpektorov a programy na likvidáciu a monitoring veterinárnych chorôb, ktoré umožňuje Nariadenie Rady EK č. 1258/99 o financovaní Spoločnej požnohospodárskej politiky. Tieto prostriedky sa budú môcť čerpať cez Garančnú sekciu (EAGGF), prostredníctvom Jednotnej platobnej agentúry, ktorú MP SR buduje.

S pozdravom

Zsolt Simon,
minister pôdohospodárstva SR