PDA

View Full Version : Založenie SHR- mlady poľnohospodár


Matus.sl
18-08-2016, 12:09
Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, aký je presný postup založenia SHR - mladý poľnohospodár. Je tento postup rovnaký s postupom založenia SHR podľa https://www.podnikajte.sk/start-podnikania/c/908/category/pravne-formy/article/samostatne-hospodariaci-rolnik.xhtml , len pri registrácií sa na základe veku uvedie mladý poľnohospodár, alebo aký je presný postup. Ďakujem.

Odbor komunikácie 1
02-11-2016, 12:58
Dokument Program rozvoja vidieka SR (ďalej len "PRV SR") 2014 – 2020 neurčuje pravidlá registrácie samostatne hospodáriaceho roľníka (ďalej len "SHR") ako mladého poľnohospodára. V dokumente je určená definícia prijímateľa. Ak SHR spĺňa definíciu prijímateľa, je považovaný za oprávneného prijímateľa a môže predložiť žiadosť o nenávratný finančný príspevok z PRV SR 2014 - 2020 v rámci výzvy na podopatrenie 6.1 - Podpora na začatie podnikateľskej činnosti pre mladých poľnohospodárov. Uvedenú výzvu zverejňuje Pôdohospodárska platobná agentúra na svojej webovej lokalite.
V súčasnosti prebieha na Pôdohospodárskej platobnej agentúre vyhodnocovanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok pre podopatrenie 6.1 - Podpora na začatie podnikateľskej činnosti pre mladých poľnohospodárov. Po ukončení vyhodnotenia bude mať MPRV SR k dispozícii informácie o tom, koľko finančných prostriedkov ostáva v rámci podopatrenia 6.1 - Podpora na začatie podnikateľskej činnosti pre mladých poľnohospodárov, od čoho bude závisieť vyhlásenie prípadného ďalšieho kola, počas obdobia 2014-2020.