PDA

View Full Version : Dotácia SHR


Jozef Náčin
17-01-2016, 10:10
Dobrý deň.
Chcem začať podnikať ako SHR, nemám vlastné pozemky ale rodičia majú, a by som chcel aj požiadať o dotáciu.
Potrebujem vytvoriť nájomné zmluvy na pozemky rodičov?
Chcel by som sa opýtať, pozemky s akou rozlohou je možné napísať do nájomnej zmluvy, že či je možné aj pozemky s menšou rozlohou ako 0,3ha?
Alebo iba do žiadosti o registráciu SHR iba rozlohu pôdy ktorú nám vyčlenilo družstvo, ako náhradnú pôdu, keďže všetky pozemky rodičov sú roztrúsené po celom katastri obce.

marekj
18-01-2016, 11:25
Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať, rodičia majú pôdu na ktorú dostávali dotáciu do roku 2005, keďže sú už starý tak sa nemôžu už starať o pôdu na ktorú tú dotáciu dostávali, tak sa chcem o ňu starať ja čiže ich syn, ako samostatne hospodáriaci rolník (SHR). Rodičia mali dotáciu iba ako fizické osoby, nie ako SHR.
Musím tú pôdu vlastniť alebo ju mať v prenájme od rodičov, aby som mohol dostať na ňu dotáciu, alebo je možné dotáciu dostať ako rodinný príslušník?



Zdravim
Tu pôdu nemusíte vlastniť stačí mať nájom ale ked že ste syn vlastnikov pôdy tak to máte o to lahšie ale ešťe jedna vec kto tu pôdu momentalne obraba?

Jozef Náčin
18-01-2016, 11:51
Dakujem za odpoveď.
Tú pôdu momentálne obrábam ja, z družstva máme vyčlenených pár večších celých kusov pôdy nad 0,3 ha, lebo tie čo majú rodičia je tam vela vlastníkov a sú všade po obci.A ešte toto všade po listoch vlastníctva majú popísané orná pôda alebo trvalé trávnaté porasty, ale pritom asi na polovici znich rastú lesy.
Ešte by som sa chcel opýtať či je možné napísať do nájomnej zmluvy na pozemky aj pozemky s menšou rozlohou ako 0,3ha ak chcem požiadať aj o dotáciu na tieto pozemky.
Alebo iba do žiadosti o registráciu samostatne hospodáriaceho roľníka iba rozlohu pôdy ktorú nám vyčlenilo družstvo.

marekj
18-01-2016, 18:20
tak na to Vam neviem povedať či môžte žiadať dotaciu ked parcela ma menej ako 0,3 ha myslim že nie skuste sa pytať na ministerstve myslím na tomto fore určite Vam poradia.